Varžovai trasoje vėl sumalė egzotiškąjį „Nissan DeltaWing“ (video)

Egzotiškas žiedinių lenktynių automobilis, neįprastai ilgas ir siauras „Nissan DeltaWing“, rodos, erzina konkurentus, kurie naudojasi jo siaurumu ir ne pirmą kartą tiesiog išstumia iš trasos. Taip nutiko birželio mėnesį vykusiose Le Mano 24 valandų varžbose, lygiai taip varžybos šiam automobiliui baigėsi ir Amerikoje vykusiose „Petit Le Mans“ lenktynėse.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2012, 2:17 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:27 PM

Radikalios išvaizdos, į triratę raketą panašų „DeltaWing“ tiesiog nušlavė nuo kelio „Porsche 911“. Rodos, po nedidelio šoninio kontakto „Nissan“ persivertė ore.

„DeltaWing“ - tai bendras „Nissan“ ir buvusio garsaus lenktynininko Dano Gurney projektas, pirmiausiai skirtas „IndyCar Series“ varžyboms.

Tačiau „DeltaWing“ komanda išmėgino jėgas Le Mano varžybose, bet rezultatas buvo prastesnis nei tikėtasi - po susidūrimo su „Toyota TS030 Hybrid LMP1“ teko pasitraukti iš varžybų.

Patys komandos nariai neslepia, jog juos slegia kiekvienose varžybose patiriamos avarijos - labai siaurą automobilį konkurentai tiesiog išstumia iš trasos po menkiausio kontakto.

Todėl svarstoma, kaip padaryti lengvą, greitą ir siaurą „DeltaWing“ stabilesniu trasoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.