Dėl neįprasto pomėgio vokiečiui prilipo Ekskavatoriaus pravardė

Kai išgirstame, kad žmonės kolekcionuoja senovines mašinas, pirmiausia pagalvojame, kad tai įspūdingi lengvieji automobiliai. Bet yra žmonių, kurių silpnybė – seni sunkvežimiai ir specialioji technika.

Inžinierius P. Meyeris laisvalaikiu restauruoja senovinius ekskavatorius.<br>Archyvas
Inžinierius P. Meyeris laisvalaikiu restauruoja senovinius ekskavatorius.<br>Archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Parengė Ona Kacėnaitė

Oct 22, 2012, 4:32 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:53 PM

Po buvusiose metalo apdirbimo fabriko „Louis Eilers“ patalpose Hanoveryje (Vokietija) įvykusio komercinio transporto salono atidarymo svečiai išėjo pasidairyti po kiemą ir ten šalia vienintelio Europoje ekskavatoriaus, dirbančio garų traukos principu, išvydo besišypsantį jo savininką Peterį Meyerį.

Inžinierius mechanikas, dirbantis konvejerių sistemos bendrovėje, laisvalaikiu restauruoja senovinius ekskavatorius.

Dėl šio neįprasto pomėgio draugai jį vadina „Bagge Meyer“ – Meyeriu Ekskavatoriumi, rašo zaruliom.ru.

„Rūkstanti seniena – tai bendrovės „Buenger AG“ ekskavatorius. Pasak jo savininko, tai – vienas iš dviejų išlikusių 1933 metais pagamintų panašaus tipo ekskavatorių. Antrasis, bet neveikiantis, yra Anglijoje.

Į fabriko „Louis Eilers“ kiemą savo pasididžiavimą inžinierius P. Meyeris atvairavo reguliariosios apžiūros: ekskavatoriaus būklę turėjo įvertinti techninės patikros atstovai.

Išskyrus kelias šiuolaikines detales (vamzdelius ir jungtis), ekskavatorius visiškai toks, koks buvo savo darbo metais.

Šis dinozauras „minta“ lenkiškomis briketų pavidalo akmens anglimis, kurios naudojamos geležinkelių transporte. Maksimalus judėjimo greitis – 2 kilometrai per valandą.

Be kelių išskirtinių bendrovių „Dolberg“, „Buenger“ ir „Orenstein and Koppel“ gaminių, P. Meyerio kolekcijoje yra pora sunkvežimių „Magirus-Deutz“.

Pasak vokiečio, tokių entuziastų, senienų kolekcininkų, kaip jis gana daug ne tik jo tėvynėje, bet ir kaimyninėse šalyse. Vokietijoje yra net keletas istorinių darbo technikos draugijų, kurios renka, restauruoja ir per savo suvažiavimus bei šventes demonstruoja, kaip veikia senoviniai sunkvežimiai, ekskavatoriai, traktoriai ir kitokia specialioji technika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.