Kaune riaumoja milžiniški visureigiai

Pirmadienį kauniečiai ir miesto svečiai galėjo stebėti pribloškiantį reginį - į Karaliaus Mindaugo prospektą išriedėjo iki šiol nematyti gigantiški visureigiai. Šie monstrai antradienį Kauno „Žalgirio“ arenoje surengs pasirodymą „Monster X Tour“.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Oct 23, 2012, 12:00 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:36 PM

„Aštuntojo dešimtmečio pradžioje atsiradęs automobilių-monstrų sportas sužavėjo daugelį. Vyrai, užuot ėję į sekmadienines pamaldas, traukdavo į „ringą“ stebėti automobilių kovų. Netrukus buvo įkurta asociacija ir pradėti organizuoti turnyrai. Padidėjęs susidomėjimas paskatino pasirodymus rengti įvairiose šalyse, bet nemenka transportavimo kaina dažnai to daryti neleidžia“, - rašoma renginio organizatorių pranešime spaudai.

Antradienį „Žalgirio“ arenoje pasirodysiantys modifikuoti visureigiai, kurie sveria apie 8 tonas, rodys įvairius triukus, taip pat traiškys kitas transporto priemones. Vienos tokio automobilio padangos svoris viršija daugiau nei 350 kg.

Šou programoje vyksta lenktynės kliūčių ruože, jame šie sunkiasvoriai automobiliai lengvai pasiekia 110 km/val. greitį, nors įsibėgėjimui skirta atkarpa yra vos 100 metrų ilgio. Tokius stulbinančius rezultatus pasiekti padeda 9 litrų talpos variklis, kainuojantis apie 100 tūkst. litų. Be variklio tokio automobilio vertė siekia 300 tūkst. litų. Automobiliuose yra įmontuota hidraulinė sistema bei amortizatoriai, kurie leidžia jiems pašokti į orą daugiau nei pusę metro.

Šie automobiliai yra maksimaliai apsaugoti nuo smūgių ir nelaimingų atsitikimų, o vairuotojai vilki ugniai atsparius drabužius. Šou rengėjai rūpinasi ir žiūrovų saugumu. Tam įrengiamos specialios tvoros, saugančios žiūrovus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.