Kaune riaumojantys monstrai įveikė žemės trauką

„Ponai, užveskite variklius“, - garsiai šaukdama pilnutėlė Kauno „Žalgirio“ arena į aikštę kvietė šešių riaumojančių visureigių, vadinamų monstrais, vairuotojus.

Iš Jungtinių Amerikos Valstybių, Suomijos ir Didžiosios Britanijos į Lietuvą atvežtų monstrų padangų aukštis siekė 1,67 metro.<br>P. Mantautas
Iš Jungtinių Amerikos Valstybių, Suomijos ir Didžiosios Britanijos į Lietuvą atvežtų monstrų padangų aukštis siekė 1,67 metro.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Oct 24, 2012, 4:42 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:45 PM

Pirmąkart Lietuvoje surengtame įspūdingame dviejų valandų „Monster X Tour“ šou maždaug 8 tonas sveriantys, 3 - 4 metrų aukščio bei iki 5,5 metrų ilgio originalaus dizaino monstrai rodė akrobatinius triukus, kilo į orą, individualiai ir komandomis lenktyniavo kliūčių ruože, traiškė kitus automobilius.

Iš Jungtinių Amerikos Valstybių, Suomijos ir Didžiosios Britanijos į Lietuvą atvežtų monstrų padangų aukštis siekė 1,67 metro.

Mažiausias vienos tokios padangos svoris yra 900 kilogramų.

Nepaisant milžiniškų svorių ir dydžių, monstrai yra labai greiti. Jie gali išvystyti net iki 145 kilometrų per valandą greitį.

Įprastai šiuose automobiliuose yra įmontuota hidraulinė sistema bei amortizatoriai, kurie leidžia jiems pašokti į orą daugiau nei pusę metro ir skrieti net keliasdešimt metrų į tolį.

Publika taip pat turėjo progos stebėti įspūdingą motociklininkų iš Rusijos pasirodymą, trasoje varžėsi keturračių vairuotojai iš Lietuvos.

Monstrų kovos pirmąsyk smarkiai pakeitė Kauno „Žalgirio“ arenos didžiosios salės vaizdą. Praėjusį sekmadienį į ją 60 sunkiasvorių automobilių atvežė ir išpylė per 1,2 tūkst. tonų molio.

Rengėjai iš anksto pasirūpino ir žiūrovų saugumu. Tam įrengtos specialios tvoros, apsaugančios publiką nuo nelaimingų atsitikimų.

Po renginio visi norintys galėjo bendrauti su visureigių vairuotojais, fotografuotis šalia monstrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.