Prognozuojamas sniegas ir šalnos – signalas automobilius ruošti žiemai

Spalio pabaiga ir lapkričio pradžia - metas, kai bet kada gali pradėti snigti ir šalti. Todėl vairuotojai raginami nelaukti pirmojo sniego ir mašinas žiemai paruošti jau dabar.

Žiemai tinkamai pasiruošusių vairuotojų laukia mažiau rūpesčių atėjus šalčiams.<br>Archyvas
Žiemai tinkamai pasiruošusių vairuotojų laukia mažiau rūpesčių atėjus šalčiams.<br>Archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 25, 2012, 12:19 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:28 PM

Artėjant žiemos sezonui svarbu pakeisti sudilusius valytuvus tvarkingais bei į langų plovimo bakelį pripilti neužšąlančio langų plovimo skysčio.

Jeigu variklis vasarą buvo aušinamas vandeniu, prieš žiemą būtina jį pakeisti neužšąlančiu antifrizu.

Prieš šalčius reikėtų ištepti durų gumas neužšąlančiu tepalu, tuomet jos žvarbų rytą nebus prišalusios.

Taip pat visą žiemą automobilio bake rekomenduojama palaikyti didesnį kiekį degalų nei vasarą, nes tuomet susidaro mažiau drėgmės kondensato. Žiemą jis pablogina degalų savybes ir dėl to automobilio variklis gali sunkiau užsivesti.

Vairuotojai, kurie ketina naudoti nedygliuotas žiemines padangas, jomis gali apauti automobilių ratus jau dabar, nelaukiant lapkričio 10 dienos.

Žieminių padangų eksploatacinės savybės geriausios esant mažesnei nei 7 laipsniai temperatūros. Tuo tarpu vasarinių padangų guma prie tokios temperatūros sukietėja ir netenka eksploatacinių savybių.

Pagal Kelių eismo taisykles (KET) iki lapkričio 10 d. vairuotojai privalo pakeisti automobilių padangas į žiemines, o dygliuotas žiemines padangas galima naudoti nuo lapkričio 1-osios.

Vairuotojams derėtų patikrinti, ar turimų žieminių padangų protektorius atitinka KET numatomą minimalų 3 milimetrų gylį ir ar padangų slėgis yra normalus.

Naktį spustelėjus šaltukui vairuotojai turėtų būti dėmesingesni, nes gali susidaryti plikledis, ypač priemiesčio keliuose ir balų pakraščiuose.

Ypač atidiems reikia būti važiuojant per tiltus ir viadukus – jų paviršiuje ledas susidaro anksčiau ir nutirpsta vėliau.

Taip pat derėtų būti atsargesniems keliuose, ant kurių prikritę šlapių rudeninių lapų – jie pailgina stabdymo kelią.

Pėstiesiems tamsiuoju paros metu naudoti atšvaitus – jie padidina visų eismo dalyvių saugumą.

Nuo lapkričio 1-osios iki balandžio 1-osios automagistralėse lengviesiems automobiliams leidžiama važiuoti ne 130, bet maksimaliu 110 kilometrų per valandą greičiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.