Prieš dešimtmečius padaryta klaida glumina vairuotojus

Maždaug pusiaukelėje tarp Jonavos ir Ukmergės esantis Pageležių kaimas garsėja unikaliais kelio ženklais. Automobiliais šią vietą privažiavę žmonės kaskart sudvejoja - kokią gyvenvietė pasiekė: Pageležius ar Pagelažius?

Automobiliais šią vietą privažiavę žmonės kaskart sudvejoja - kokią gyvenvietė pasiekė: Pageležius ar Pagelažius?<br>L.Pileckas
Automobiliais šią vietą privažiavę žmonės kaskart sudvejoja - kokią gyvenvietė pasiekė: Pageležius ar Pagelažius?<br>L.Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Nov 20, 2012, 4:33 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 6:53 AM

Važiuojant Ukmergės link, tik išvažiavus iš Aklojo ežero gyvenvietės kabo ženklas, kuris nurodo, kad iki Pagelažių liko trys kilometrai.

Tačiau įvažiuojant į miestelį, gyvenvietės pradžios ženklai sveikina atvykus į Pageležius.

„Tie pavadinimai tokie nuo rusų laikų. Kai būdavau maža ir su tėvu važiuodavau pro ten, ženklai buvo tokie patys, kaip ir šiandien“, - pasakojo vietos gyventoja Birutė.

Vietiniai kaimą vadina abiem vardais. Tiesiog variantas Pagelažiai yra tarmiškas.

Kad klaida kelio ženkluose gali būti likusi nuo tarybinių laikų patvirtino ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos kelių priežiūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Raimundas Indrulėnas.

„Dažnai būna taip, kad kelininkai, keisdami ženklus, juos pagamina lygiai tokius pačius, kaip stovėjo iki keitimo. Todėl pasitaiko, kad klaidos išlieka ne vienerius metus“, - sakė specialistas.

Pasak R. Indrulėno, netikslumų pasitaiko ir suklydus kelio ženklų gamintojams.

Tačiau jei kyla abejonių, kelininkai kreipiasi į savivaldybes, kurių teritorijoje stovi neaiškumų keliantys kelio ženklai.

„Būna, tenka net į lietuvių kalbos komisiją skambinti, kad išsiaiškintume tikslų pavadinimą. Jei Pageležių ženklas klaidingas, jis bus pakeistas tinkamu“, - tikino specialistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.