A. Kubilius prie automobilio vairo sės po ketverių metų pertraukos

Kadenciją baigiantis premjeras

A. Kubilius juokavo, kad jam vėl reikės prisiminti eismo taisykles.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
A. Kubilius juokavo, kad jam vėl reikės prisiminti eismo taisykles.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 22, 2012, 9:38 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:43 AM

„Visus ketverius metus tvarkingai nevairavau. Tokia yra ta dalia. Aš jau galvoju, kaip reikės vėl prisimint ir suvokti eismo taisykles“, - „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė premjeras.

A. Kubilius teigė, kad palikus premjero postą „pats pasikeitimas būna gyvenimiškai įdomus“, ir prisiminė, kai 2000-aisiais po metus trukusio pirmojo vadovavimo Vyriausybei pirmą kartą atvykęs į žmonos orkestro koncertą nustebo neradęs vietos pastatyti automobilio.

„Teks labai greitai priprasti“, - apie laukiančias permainas kalbėjo premjeras.

A. Kubilius radijo interviu kalbėjo likus porai valandų iki Seimo posėdžio, kuriame parlamentarai balsuos, ar pritaria Socialdemokratų partijos pirmininko Algirdo Butkevičiaus kandidatūrai į ministrus pirmininkus.

Ministras pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo turi Seimui pristatyti savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę bei pateikti svarstyti jos programą.

Nauja Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma pritaria jos programai.

Po spalį vykusių Seimo rinkimų valdančiąją daugumą suformavo Lietuvos socialdemokratų, „Tvarkos ir teisingumo“, Darbo partijos bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Jos naujajame parlamente turės 86 vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.