Bandymų komisijai - automobiliai net iš 7 šalių

„Kodėl beveik visi automobiliai užsienietiškais numeriais?” – bene dažniausias klausimas, kurį šiemet girdi konkurso „Metų automobilis 2013” komisijos nariai, susirinkę į bandymų stovyklą Druskininkuose.

Daug naujausių automobilių į bandymų stovyklą Druskininkuose buvo suvežti iš 7 skirtingų šalių.<br>Organizatorius
Daug naujausių automobilių į bandymų stovyklą Druskininkuose buvo suvežti iš 7 skirtingų šalių.<br>Organizatorius
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

2012-11-29 23:50, atnaujinta 2018-03-15 00:11

Todėl, kad dauguma automobilių yra patys naujausi, dar net neužregistruoti mūsų šalyje. Kai kurie rinkimuose dalyvaujantys modeliai („Peugeot 301”, „Renault Clio”, „Peugeot 208”, „Volkswagen Golf VII”) iš viso oficialiai debiutavo tik rugsėjį vykusioje Paryžiaus automobilių parodoje.

Tad šešioliktą kartą Lietuvoje rengiami geriausio automobilio rinkimai įgauna vis didesnį svorį. Ne tik todėl, kad šiemet juose dalyvauja rekordinis skaičius automobilių – net 38.

Rinkimų svarbą rodo ir tai, kad juose galima išvysti automobilių net su 7 skirtingų šalių registracijos numeriais.

Į Lietuvoje vykstančius geriausio 2013 metų automobilio rinkimus atkeliavo modeliai su Prancūzijos, Suomijos, Švedijos, Čekijos, Vengrijos, Latvijos ir Estijos registracijos numeriais.

Štai automobiliai „Chevrolet” ir „Opel” registruoti Vengrijoje esančio „General Motors South East Europe” biuro vardu.

„Subaru XV” atkeliavo iš importuotojų Švedijoje, keli „Hyundai” modeliai – iš Suomijos.

Vienas naujausių ir egzotiškiausių modelių „Peugeot 301” į rinkimus pakliuvo tiesiai iš Prancūzijos. Šis erdvus, praktiškas ir gana patrauklios išvaizdos sedanas įdomus tuo, kad yra neįtikėtinai pigus – kainuoja apie 30 tūkstančių litų.

„Škoda Rapid” į rinkimus atvažiavo iš Čekijos, o daugiausia automobilių – net penki – į Druskininkus atkeliavo iš Latvijos.

Ten įsikūrusi „Volkswagen” ir „Audi” importuotoja bendrovė „Moller Auto Baltic” pristato net 5 modelius: 2 „Audi” ir 3 „Volkswagen”.

Tačiau tai nėra daugiausia automobilių į konkursą delegavęs gamintojas.

Lyderiai čia didžiausias Lietuvoje naujų automobilių pardavėjas – „Inchcape Motors”. Jis konkursui pristatė net aštuonis skirtingų markių automobilius: 4 „Ford” modelius, „Mazda”, „Hyundai” ir „Mitsubishi”.

Konkurse dalyvauja ir trys „Kia” modeliai. Iš visų 38 konkurse dalyvaujančių automobilių tik 16 varomi benzinu. Visų kitų 22 automobilių ratus suka dyzeliniai agregatai.

Rinkimuose dalyvauja aštuoni balti, keturi raudoni automobiliai. Kiti – sidabriniai ir ypač šiemet madingi – rudų atspalvių automobiliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.