Baltos spalvos automobilių bumas tęsiasi

Vienas didžiausių dažų tiekėjų pasaulyje, chemijos pramonės milžinas „PPG Industries“ paskelbė, kad pernai populiariausia automobilių spalva buvo balta - ja nudažyti net 22 procentai visų parduotų automobilių. Užpernai populiariausia automobilių spalva taip pat buvo balta.

„BMW Designworks“ vyriausiasis dizaineris mano, kad baltos spalvos bumą sukėlė „Apple“ produktų populiarumas, kurių daugelis taip pat yra balti.<br>Gamintojas
„BMW Designworks“ vyriausiasis dizaineris mano, kad baltos spalvos bumą sukėlė „Apple“ produktų populiarumas, kurių daugelis taip pat yra balti.<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2013, 12:24 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:42 PM

Iki tol vienuolika metų iš eilės lyderės pozicijas išlaikė sidabro spalva.

BMW Designworks“ vyriausiasis dizaineris Sandy McGillas mano, kad baltos spalvos bumą sukėlė „Apple“ produktų populiarumas, daugelis kurių taip pat yra balti.

Jo manymu, „Apple“ įtaka yra didžiulė ir kompanija diktuoja madas gerokai plačiau nei tik išmaniųjų telefonų ar planšetinių kompiuterių rinka.

„Iki „Apple“ produktų ekspansijos rinkoje balti daiktai daugiausia kėlė asociacijų su šaldytuvais ar vonios plytelėmis, tačiau „Apple“ labai smarkiai pakėlė šios spalvos vertę“, - mano S. McGillas.

Antrąją vietą tarp automobilių gamintojų pernai užėmė sidabro spalva (20 proc.), trečią – juoda (19 proc.).

Gerokai mažiau populiarios yra pilka (12 proc.) ir raudona (9 proc.).

Palyginti su ankstesniais metais, pernai gerokai padidėjo natūraliais, gamtoje dažnai sutinkamais atspalviais dažomų automobilių populiarumas: ruda, oranžinė ir aukso spalvos sudarė po 8 procentus, mėlyna - 7, žalia - 2 procentus visų automobilių.

Kitų spalvų automobiliams pirmenybę teikė vos 1 procentas naujų automobilių pirkėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.