Kauno vairuotojams antrasis sniegas tapo spąstais

Antroji žiemos banga, kai gatvės virto užsnigtomis čiuožyklomis, Kauno vairuotojams iškrėtė nemalonų siurprizą. Jei pirmąjį sniegą dauguma įveikė sėkmingai, ketvirtadienį mieste dužo automobiliai. Net trijuose iš šešių avarijų dėl saugaus atstumo ir greičio nesilaikymo susidūrė po tris mašinas. Dar viename įvykyje nukentėjo du žmonės.

Pagrindinės vairuotojų klaidos – saugaus atstumo nesilaikymas ir per didelis greitis.<br>L. Pileckas
Pagrindinės vairuotojų klaidos – saugaus atstumo nesilaikymas ir per didelis greitis.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jan 10, 2013, 2:37 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:06 PM

„Sunku pasakyti, kodėl kauniečiai vėl prisnigus ėmė vairuoti prasčiau. Kai sniegas miestą užvertė pirmą kartą, avarijų buvo net mažiau nei paprastai. Tačiau sniegas ir padeda, vairuotojai geriau mato tradiciškai tamsiai apsirengusius pėsčiuosius, kurie nenešioja atšvaitų“, - sakė Kauno kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas.

Pasak pareigūno, pagrindinės vairuotojų klaidos – saugaus atstumo nesilaikymas, per didelis greitis ir užsimiršimas, kad prie sankryžų dažnai būna automobilių suvažinėto ledo. Tokios vietos tampa tikromis čiuožyklomis.

„Reikia nepamiršti, kad žiemą leistinas greitis nėra toks, kokį leidžia kelio ženklai, o toks, kokiu galima saugiai važiuoti dėl oro sąlygų ir kelio dangos. Visi, kurie tai pamiršta ir sukelia incidentus, bus baudžiami pareigūnų“, - tikino pašnekovas.

D. Česnauskas taip pat perspėja saugotis po atlydžio mieste atsivėrusių duobių. Prastose gatvėse nuo Naujųjų metų kasdien sudaužoma bent po porą automobilių, o tokie įvykiai sukelia avarines situacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.