Pėstieji patys lenda po ratais: eidami per gatvę rašo žinutes ir plepa

„Harborview“ traumų prevencijos ir tyrimų centre Sietle (JAV) atlikti tyrimai parodė, jog kas trečias per pėsčiųjų perėją einantis žmogus naudojasi mobiliuoju telefonu. Pėstieji klausosi muzikos, rašo trumpąsias žinutes arba kalbasi telefonu, o tai atitraukia jų dėmesį nuo eismo kelyje ir padidina tikimybę pakliūti po ratais.

Muzikos besiklausantys pėstieji (10 proc.) prieš eidami per gatvę beveik nesidairo nei į vieną, nei į kitą pusę.<br>Archyvas
Muzikos besiklausantys pėstieji (10 proc.) prieš eidami per gatvę beveik nesidairo nei į vieną, nei į kitą pusę.<br>Archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2013, 10:54 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:29 PM

„Jei kažką darome labai dažnai, prarandame budrumą. Net einant per pėsčiųjų perėją, reikia būti dėmesingam ir atsargiam”, – komentuoja specialistai.

Pagal tyrimų išvadas, trumpąsias žinutes einant per perėją rašantys žmonės (7 proc.) jose užtrunka ilgiau, todėl tikimybė, kad jie nepastebės raudono šviesoforo signalo yra keturis kartus didesnė.

Muzikos besiklausantys pėstieji (10 proc.) prieš eidami per gatvę labai retai apsidairo į abi puses.

Prieš žengiant į kelią reikia pažiūrėti į abi puses. Nepaisant to, kad automobilių vairuotojai jaučia atsakomybę už pėsčiuosius eismo dalyvius, reikia nepamiršti, kad jie gali mūsų nepastebėti arba pastebėti per vėlai.

Ypatingai atsargiems reikia būti žiemos sezono metu, kai dėl oro sąlygų pailgėja automobilių stabdymo kelias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.