Automobilio gaisras: 30 tūkstančių litų nuostolių per kelias minutes

Jeigu automobilis užsidega, jį išsaugoti nėra beveik jokių galimybių. Pernai Lietuvoje liepsnojo 1182 transporto priemonės ir tik 160 iš jų pavyko išgelbėti laiku užgesinus ugnį. Mat automobilis suliepsnoja ir sudega itin greitai - vos per kelias minutes.

Gaisrai sukelia didžiausius nuostolius – vidutiniškai net 30 tūkstančių litų palyginti su 2,4 tūkstančių litų siekiančia vidutine kasko draudimo išmoka.<br>A. Barzdžius
Gaisrai sukelia didžiausius nuostolius – vidutiniškai net 30 tūkstančių litų palyginti su 2,4 tūkstančių litų siekiančia vidutine kasko draudimo išmoka.<br>A. Barzdžius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-15 12:21, atnaujinta 2018-03-13 19:57

Anot priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, 51 proc. visų gaisrų transporto priemonėse kyla dėl elektros instaliacijos gedimų, 12 proc. automobilių ar sunkvežimių užsiliepsnoja dėl degalų tiekimo sistemos gedimų, 4 proc. - dėl netvarkingos automobilio dujų įrangos.

Draudimo bendrovės „If“ Lietuvos transporto žalų grupės vadovo Dominyko Trimonio teigimu, gaisrai automobiliuose reti – tai sudaro vos 0,41 proc. visų atvejų.

Tačiau šios nelaimės sukelia didžiausius nuostolius – vidutiniškai net 30 tūkstančių litų, palyginti su 2,4 tūkstančių litų siekiančia vidutine kasko draudimo išmoka.

„Bendraudami su vairuotojais pastebime, kad dažniausiai labai nerimtai žiūrima į gaisro automobilyje riziką. Gesintuvu automobilyje ar jo galiojimo data susidomima tik artėjant valstybinės techninės apžiūros laikui, ir šis saugumui svarbus įtaisas dažnai įsigyjamas toks, kurio pakaktų techninei apžiūrai pereiti, o ne realiai liepsnai užgesinti kilus gaisrui“, – sako D. Trimonis.

Draudimo bendrovės „If“ praktikoje didžiausias nuostolių dėl ugnies šuolis buvo užfiksuotas 2010 metais, kai kelios dešimtys bendrovės apdraustų vilkikų pateko į gaisrą „Lisco“ kelte.

Norintiems sumažinti gaisro automobilyje riziką draudimo ekspertai rekomenduoja reguliariai tikrinti pagrindinius automobilio elektros instaliacijos ir degalų padavimo sistemos mazgus, ypač tų transporto priemonių, kurios varomos gamtinėmis dujomis.

Ekspertas taip pat pataria nesivežioti papildomų degalų talpyklų transporto priemonės bagažinėje, turėti galiojantį automobilio dydį atitinkantį gesintuvą ir mokėti juo naudotis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.