Įspūdingiausių Detroito parodos koncepcinių modelių penketukas

Koncepciniai modeliai unikalūs ne tik tuo, kad demonstruoja automobilių gamintojų ateities vizijas. Kai kurie jų, lyg vienadienės plaštakės, skirti tik vienos parodos metu patikrinti parodos lankytojų nuomonę ir jai pasibaigus tiesiog sunaikinami.

„Acura“ gamintojai, pristatę koncepcinį NSX superautomobilį, nusipelno pagyrimo ne tik už jo išorę, bet ir saloną.<br>Organizatorius
„Acura“ gamintojai, pristatę koncepcinį NSX superautomobilį, nusipelno pagyrimo ne tik už jo išorę, bet ir saloną.<br>Organizatorius
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

Jan 22, 2013, 10:31 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 12:49 PM

Kai kurie koncepciniai modeliai sulaukia tokios teigiamos reakcijos, kad gamintojus tiesiog priverčia juos pradėti gaminti anksčiau nei numatyta. Vienas geriausių tokių pavyzdžių - retro stiliaus „Chrysler PT Cruiser“, kuris gamybos konvejerį pasiekė gerokai greičiau nei planavo patys gamintojai.

Šių metų „Detroit Motor Show“ parodoje taip pat netrūksta įdomių koncepcinių modelių, kai kurie jų tikrai artimi serijiniams. Išrinkome penkis įdomiausius.

Ford Atlas Concept“ - kitos kartos pikapas F-150. Be didesnių stiliaus pokyčių, be rizikos atstumti ištikimus šios markės gerbėjus. Tačiau naujojo „Ford“ kūrėjai labiau akcentuoja automobilio ekonomiškumą - jis turėtų būti taupiausias tokio dydžio pikapas rinkoje. Lyginant su dabartiniu, jis turėtų naudoti 20 procentų mažiau degalų ir į aplinką išmesti 15 procentų mažiau CO2.

Su „Hyundai HCD-14 Genesis Concept“ gamintojas demonstruoja planus, kokia kryptimi toliau vystysis dabartinis „Genesis“ sedanas. Jis bus sportiškesnis, dinamiškesni keturių durų kupė stiliaus automobilis. Dizaino stilistikoje jaučiama vokiečio Peterio Schreyerio, nesenai paskirto „Hyundai - Kia“ koncerno viceprezidentu dizaino klausimais, ranka. Šiam automobiliui numatomas 8 cilindrų, 5 litrų darbo tūrio variklis.

„Lincoln MKC“ - nedidelis prabangus visureigis, sukurtas panaudojant tą pačią platformą, kaip ir „Ford Kuga“. Tačiau nauja stilistika, durys be rėmo, panoraminis stoglangis, aštri galinė dalis leidžia išsiskirti „Lincoln“ iš kitų tokio tipo mašinų. O kokybiškas salonas, kurio apdailai panaudota natūrali oda, medis ir chromas leidžia tikėtis šiam gamintojui įžengti į „Audi“ ir BMW teritoriją bei įrodyti, kad Amerikos gamintojai gali konkuruoti su Europos geriausiais.

Toyota Corolla Furia Concept“ - labai drąsus šuolis nuo geriausiai parduodamo, tačiau gana konservatyvaus modelio „Corolla“. Dizaino stiliuje dominuoja siauri priekiniai žibintai, LED žibintai gale, dinamiškos priekio linijos ir 19 colių ratai.

Lyginant su dabartine „Corolla“, „Furia“ yra maždaug 7 centimetrais ilgesnė, o jos ratų bazė - net 12 centimetrų ilgesnė. Tai leidžia manyti, kad naujos kartos „Corolla“ bus gerokai erdvesnė. Klausimas tik, kiek modernaus stiliaus bus likę iš „Furia“, kai ši pasieks surinkimo liniją. Keletą mėnesių teks palaukti.

Honda Urban SUV“ kūrėjai net nesiruošia slėpti, kad pagrindinis jų konkurentas „Nissan Juke“. 2014 metais JAV rinkoje debiutuosiantis „Honda“ vienatūris išsiskiria dinamiška ir labai aiškiai pabrėžta „pečių“ linija, einančia nuo pat priekio iki galinių durų stiklo. Rankenėlės tarsi paslėptos galiniame statramstyje. Nors sukonstruota ant „Honda Jazz“ platformos, ji yra net 24 centimetrais už jį ilgesnė. Šiam modeliui numatomas 1,5 litro benzinini variklis.

„Acura“ gamintojai, pristatę koncepcinį NSX superautomobilį, nusipelno pagyrimo ne tik už jo išorę, bet ir saloną. 2012 metais pademonstravę pirmos kartos koncepcinį modelį, dabar NSX kūrėjai grįžo jį dar patobulinę ir sutvarkę interjerą. Automobilio vidus iš tiesų atrodo sportiškas, kokybiškas ir tuo pačiu - draugiškas vairuotojui.

Numatoma daugybė paskutinės kartos modernių sistemų. Visus keturis varančiuosius „Acura NSX“ hibridinio automobilio ratus suks 6 cilindrų variklis, sumontuotas mašinos viduryje, už sėdinčiųjų nugarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.