Dizainerio vizija - kaip dabar turėtų atrodyti 1938 metų „Bugatti 57 C Atalante“

Galingiausius, brangiausius ir greičiausius pasaulyje serijinius automobilius gaminančios bendrovės „Bugatti“ strategai jau ne vienerius metus laužo galvas, kuo pakeisti kol kas vienintelį gaminamą modelį „Veyron“. Arčiausiai gamybos pradžios – keturduris super sedanas „Galibier“, tačiau jo gamyba vis nukeliama. Todėl įvairūs dizaineriai ir dizaino studijos siūlo savo idėjas ir projektus, kuriuose bando atsakyti į vieną klausimą - koks turėtų būti šiuolaikinis „Bugatti“.

Dizaineriui iš Lenkijos pavyko suderinti prieškarinio „Bugatti“ proporcijas su dabartinio „Bugatti EB Veyron 16.4“ išorės ir vidaus stilistika.<br>Archyvas
Dizaineriui iš Lenkijos pavyko suderinti prieškarinio „Bugatti“ proporcijas su dabartinio „Bugatti EB Veyron 16.4“ išorės ir vidaus stilistika.<br>Archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 29, 2013, 12:09 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 1:53 AM

Vienas įdomesnių pastarojo meto darbų – lenkų dizainerio Pawelo Czyzewskio darbas, pavadintas „Bugatti Gangloff Concept Car Invisum“.

Automobilių pramonės užkulisiuose kalbama, kad šis darbas sudomino net pačius gamintojus.

Lenko dizainerio sukurtas „Gangloff Concept“ remiasi 1938 metais gaminto „Bugatt Type 57 SC Atalante Coupe“ modernia interpretacija. Kaip visuomet, drąsios nepriklausomų dizainerių idėjos sukelia prieštaringus vertinimus ir nuomones. 

Tačiau net ir projekto kritikai pripažįsta, kad dizaineriui iš Lenkijos pavyko suderinti prieškarinio „Bugatti“ proporcijas su dabartinio „Bugatti EB 16.4 Veyron“ išorės ir vidaus stilistika.

Automobilis ypač įspūdingai atrodo žvelgiant iš galo – plati „pečių“ linija su išraiškingais LED žibintais. Ir senasis, ir naujasis modelis išsiskiria labai ilgu variklio dangčiu ir į dvi dalis padalintu galiniu langu.

Pats P. Czyzewskis, pristatydamas savo darbą, neslepia emocijų. „Norėjau sukurti kažką tokio, kas būtų miela kiekvienam ir džiugintų aplinkinius. Juk šiais plastiko ir menkaverčių daiktų laikais labai sunku rasti kažką, kas būtų pagaminta su meile“, – atviravo talentingasis lenkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.