Ponui Bynui - rekordinė draudimo išmoka už sudaužytą „McLaren F1“

Didžiosios Britanijos garsenybei aktoriui Rowanui Atkinsonui, kuris žinomas kaip pono Byno vaidmens atlikėjas, sekasi dėl prabangiojo „McLaren F1”. Kai išgarsėjęs pono Byno vaidmeniu aktorius antrą kartą sudaužė savo superautomobilį, iš draudimo bendrovės jam pavyko išpešti rekordinę kompensaciją – daugiau nei 900 tūkstančių Didžiosios Britanijos svarų sterlingų, rašo  „The Daily Mail”.

Ponas Bynas iš draudikų gavo milijoną svarų sterlingų (apie 4 milijonus litų) už dukart daužtą „McLaren F1”.<br>"Reuters"
Ponas Bynas iš draudikų gavo milijoną svarų sterlingų (apie 4 milijonus litų) už dukart daužtą „McLaren F1”.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 20, 2013, 12:15 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:07 PM

Tačiau įdomiausia ne tai, kad ši suma – tai rekordas Didžiosios Britanijos draudimo istorijoje, bet tai, kad ponas Bynas už savo du kartus daužtą „McLaren F1” gaus pusantro karto daugiau nei paklojo jį pirkdamas.

Ankstesnis didžiausios automobilio remonto išmokos rekordas viršytas daugiau nei tris kartus – kai 2009 metais vairavimo testo metu buvo sudaužyta „Pagani Zonda”, už jos remontą draudimo bendrovė paklojo 300 tūkstančių Didžiosios Britanijos svarų sterlingų.

Antrąją avariją ponas Bynas padarė 2011 metų rugpjūtį (pirmąją – 1999-aisiais). Slidžiame kelyje nesuvaldęs automobilio jis rėžėsi į medį. „McLaren F1” užsiliepsnojo, o išlėkęs variklis buvo rastas 20 metrų nuo įvykio vietos. Aktorius nukentėjo nesmarkiai.

Automobilis buvo remontuojamas maždaug metus, o dar aštuonis mėnesius draudimo bendrovė analizavo žalą. Galiausiai paklojo sumą, kurią jai pateikė „McLaren” servisas.

Dabar automobilis atrodo kaip naujas.

Vienintelis nemalonumas R. Atkinsonui – padidėjusi mašinos draudimo suma.

Po brangios avarijos ponas Bynas už automobilio draudimą metams turės mokėti 60 tūkstančių svarų sterlingų.

Beje, šį automobilį 1997 metais pirko R. Atkinsono žmona. Tada už jį sumokėjo 634 500 Didžiosios Britanijos svarų sterlingų. „McLaren F1” buvo pagaminti tik 64 egzemplioriai, tad kasmet jis tik brangsta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.