Taupiausiu „Volkswagen“ susigundė net „Daimler“ koncerno vadovas

Lrytas.lt spec. korespondentas, Ženeva

"Daimler" koncerno vadovas D. Zetsche įdėmiai apžiūrinėjo "Volkswagen LX1" modelį, naudojant vos 0,9 litro dyzelino.<br>M. Grinius
"Daimler" koncerno vadovas D. Zetsche įdėmiai apžiūrinėjo "Volkswagen LX1" modelį, naudojant vos 0,9 litro dyzelino.<br>M. Grinius
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

2013-03-07 10:20, atnaujinta 2018-03-10 10:55

Automobilių parodos yra ta vieta, kurioje net didžiausi konkurentai turi galimybę apžiūrėti, pačiupinėti ir net pasėdėti vieni kitų automobiliuose. Taip būna kasmet, ne išimtis ir ši paroda. Vakar prieš pat uždarymą į „Volkswagen“ stendą atėjo koncerno „Daimler AG“ vadovas Dieteris Zetsche ir ilgai bei nuodugniai apžiūrinėjo taupiausią pasaulyje automobilį „Volkswagen LX1“.

Aukštas vyras nepatingėjo net įsiropšti į neįprastai žemą automobilį, ilgokai jame sėdėjo ir klausėsi jį lydinčio asmens aiškinimų apie šį neįtikėtinų techninių savybių automobilį.

„Volkswagen LX1“, apie kurio serijinę gamybą buvo patvirtinta Ženevoje, yra iš tiesių unikalus automobilis.

Itin žemas ir labai aerodinamiškų kėbulo formų automobilis, varomas 2 cilindrų TDI dyzelinio (48 AG) bei 20 kilovatų elektros variklių sugeba važiuoti naudodamas vos 0,9 litro degalų šimtui kilometrų kelio.

Tuo tarpu jis nėra beviltiškai lėtas: 100 km/val. greitį pasiekia per 12,7 sekundės ir gali važiuoti maksimaliu 160 km/val. greičiu.

Kol kas tokių automobilių bus pagaminta tik 200 vienetų, tačiau jeigu paklausa bus didesnė, jų pagamins ir daugiau.

Kaip teigia patys „Volkswagen“ koncerno atstovai, technologija, panaudota šiame automobilyje, bus perkelta ir į kitus kompanijos modelius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.