Patys bjauriausi Ženevos parodos automobiliai

Lrytas.lt spec. korespondentas, Ženeva

Beskonybių Ženevos automobilių parodoje - per akis.<br>M. Grinius
Beskonybių Ženevos automobilių parodoje - per akis.<br>M. Grinius
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

Mar 9, 2013, 10:03 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 6:47 AM

Turtingoje ir neutralioje savo automobilių pramonės neturinčioje Šveicarijoje kasmet jėgas bando įvairios automobilių perdarymu užsiimančios kompanijos. Jos čia ieško sėkmes paukštės – iš daugybės turtuolių bent keli gali susidomėti jų perdarytais automobiliais. Tačiau susidaro įspūdis, jog kai kurios kompanijos, norėdamos žūtbūt patraukti dėmesį, perlenkė lazdą.

Keisčiausia, kad šios kompanijos – ne niekam nežinomi ir dėmesio trokštantys rinkos naujokai, bet tikrai rimtos, žinomos ir netrumpą istoriją turinčios bendrovės „Hamann“, „Mansory“, „Fornasari“ ir net garioji italų dizaino studija „Giugiaro“.

Tačiau būtent jos šiemet sukūrė, švelniai sakant, ne pačius gražiausius automobilių pavyzdžius, kurie balansuoja tarp kičo ir beskonybės ribos.

Susidaro įspūdis, kad šios kompanijos varžosi, kuri sukurs ne stilingesnį, bet labiau šokiruojantį modelį.

Todėl ryškiai geltonas „Mansory“ pagražintas G klasės „Mercedes-Benz“ atrodo lyg nekaltas vaikas prieš „Hamann“ sunkiai nusakomą šedevrą – violetinį „Range Rover“.

Be to, „Hamann“ sugebėjo iššauti du kartus ir greta violetinio „Range Rover“ pastatė juodą G klasės „Mercedes-Benz“ su aukso imitacijos juostomis ir net „auksiniais“ duslintuvais.

Tokio dalyko dar nebuvau matęs.

Jau pats pavadinimas „Spyridon“ aiškiai sufleruoja, kokiai rinkai bus taikomas šis automobilis.

Tačiau rusai juk negali savęs kaltinti, kad jie turi pinigų ir šiuo metu yra bene geidžiamiausi pirkėjai visų gamintojo salonuose. Tiesiog Vakarų Europoje – štilis, o noras įsiteikti rusų bei arabų skoniui yra begalinis.

Serijinių automobilių gamintojai toli gražu negalėjo konkuruoti savo automobilių keistumu su perdarymo bendrovėmis, nors keletas pavyzdžių galėtų būti netoli.

Tai atnaujintas „SsangYong Rodius“, kurį pagražinti pastangos duoda efektą tokį, kaip numirėliui ramunėlių arbata.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.