Nori važinėti „LaFerrari“ - mokėk 200 tūkst. eurų viršaus (video)

Lrytas.lt spec. korespondentas, Ženeva

„LaFerrari“ – tai pirmasis šio gamintojo hibridinis automobilis, kurio ratus suka 12 cilindrų (790 AG) benzininis ir 160 AG elektros varikliai.<br>M. Grinius
„LaFerrari“ – tai pirmasis šio gamintojo hibridinis automobilis, kurio ratus suka 12 cilindrų (790 AG) benzininis ir 160 AG elektros varikliai.<br>M. Grinius
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

Mar 11, 2013, 4:52 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:18 AM

Ferrari“ rinkodaros vadovai turi kažkokių stebuklingų galių, mat sugeba geidžiamą automobilį padaryti ne tik labiausiai trokštamu, bet tiesiog deficitiniu. Ženevoje pristatyto galingiausio visų laikų kompanijos modelio „LaFerrari“, kurio bus pagaminti tik 499 vienetai, jau senai visi parduoti. O norintys žūtbūt įsigyti šį automobilį, pasirengę mokėti net 200 tūkstančių eurų viršaus.

Ir šie 700 tūkstančių litų tėra tik „premija“ tam pardavėjui, kuris sėkmingai sugebėjo jau prieš gerus du metus iki oficialaus debiuto užsisakyti „Ferrari LaFerrari“, kuris pats kainuoja apie 960 tūkstančių eurų (3,3 milijono litų).

„Turime tikrai daug paklausimų iš Rusijos ir Artimųjų Rytų valstybių. Tačiau reikia suprasti, kad šių automobilių bus pagamintas ribotas skaičius ir visi jie jau užsakyti. Nebent nusišypsotų laimė ir kuris nors klientas perleistų savo užsakymą“, - portalui lrytas.lt aiškino vienas „Ferrari“ stende sutiktų kompanijos atstovų.

Tiesa, jis kategoriškai neigė, kad „LaFerrari“ užsakymais gali būti spekuliuojama.

„Tai kiekvieno reikalas, kokiomis sąlygomis galėtų savo užsakymą perleisti kitam. Tačiau priimdami užsakymus mes pirmenybę teikėme oficialiems „Ferrari“ atstovams ir tiems žmonėms, kurie jau anksčiau buvo įsigiję „Ferrari“, - kalbėjo bendrovės atstovas.

„LaFerrari“ - kiek neįprastu vardu pavadintas „Ferrari Enzo“ įpėdinis – tai pirmasis šio gamintojo hibridinis automobilis, kurio ratus suka 12 cilindrų (790 AG) benzininis ir 160 AG elektros varikliai.

Tad bendra variklių galia siekia įspūdingas 950 AG, o maksimalus sukimo momentas – net 900 Niutonmetrų. Be to, jame panaudota ir energijos regeneravimo „HY-KERS“ sistema.

Iki 100 km/val. greičio šis automobilis pagreitėja mažiau nei per 3 sekundes, o 200 km/val. greitį jis pasiekia per 7 sekundes.

„Fiorano“ trasoje, kur paprastai bandomi „Ferrari“ modeliai, „LaFerrari“ pasirodė esąs be konkurencijos greitesnis už kitus gamintojo modelius.

Trasą jis įveikė net 5 sekundėmis greičiau nei „Ferrari Enzo“ ir 8 sekundėmis greičiau nei „F12 Berlinetta“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.