Vairuotojų priešai Lietuvoje - stulpai, fontanai ir net šiukšlių konteineriai

Be susidūrimų su kitais automobiliais vairuotojams Lietuvoje dažniausiai pasipainioja stulpai, pastatai, vartai bei tvoros. Itin dažnai pasitaiko atvejų, kuomet vairuotojai iš degalinių išvažiuoja kartu su kuro papildymo žarnomis. Kiek rečiau vairuotojai susiduria su dviračiais, įvažiuoja į kelio užkardus, šviesoforus, autobusų stoteles bei reklaminius stendus.

Be susidūrimų su kitais automobiliais vairuotojams Lietuvoje dažniausiai pasipainioja stulpai, pastatai, vartai bei tvoros.<br>V. Kapočius
Be susidūrimų su kitais automobiliais vairuotojams Lietuvoje dažniausiai pasipainioja stulpai, pastatai, vartai bei tvoros.<br>V. Kapočius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2013, 3:14 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:30 AM

Pasak draudimo bendrovės „ERGO Insurance“ atstovo Audriaus Pilčico, 2012 m. privalomajame vairuotojų civilinės atsakomybės draudime buvo registruota beveik 400 eismo įvykių, kurių metu vairuotojai apgadino ne automobilius, bet kitą įmonių bei gyventojų turtą.

Tokių įvykių skaičius, lyginant su 2011 m. išaugo apytiksliai 8 proc.

„Pagal privalomąjį vairuotojų civilinės atsakomybės draudimą atlyginama žala ne tik už apgadintą automobilį bei avarijos metu sutrikdytą sveikatą. Draudimo paskirtis – apsaugoti nukentėjusiojo interesus, kai vairuotojas automobiliu sukelia žalą bet kokiam turtui. Iš viso pernai už vairuotojų susidūrimus ne su automobiliais bendrovė išmokėjo beveik 800 tūkst. litų. Vidutiniškai sukeliama žala sudarė kiek daugiau nei 2 tūkst. litų“, – pasakoja A. Pilčicas.

Draudimo ekspertas atkreipia dėmesį, kad itin dažnai nukenčia degalinių turtas.

„Pernai apie 15 proc. visų tokio pobūdžio žalų sudarė išmokos degalinėms. Degalinėms žalos dažniausiai pridaroma tuomet, kai vairuotojai pamiršta atjungti kuro papildymo žarną ir nuvažiuoja kartu su ja, taip pat pasitaiko įvykių, kuomet vairuotojai neapskaičiavę ar nesuvaldę automobilio atsitrenkia į degalinių stogines“, – teigia A. Pilčicas.

Pernai didžiausia išmoka dėl apgadintos stoginės siekė 9 tūkst. litų, tuo tarpu vairuotojai, išvažiuojantys kartu su kuro žarna, sukelia nuo šimto iki pusantro tūkstančio litų nuostolius.

Draudimo bendrovei teko registruoti ir įdomesnių žalų.

„900 litų nuostolį atlyginome ūkininkui, kuomet vairuotojas nuvažiavęs nuo kelio išguldė dalį rapsų lauko. Tūkstančio litų išmoka buvo mokėta fontano remontui, 1,2 tūkst. – konteinerių pakeitimui“, – pasakoja draudimo bendrovės atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.