Vyresniems motociklininkams papildomo egzamino laikyti nereikės

Tiems motociklų vairuotojams, kurie yra vyresni nei 24 metų amžiaus ir turi 2 metų vairavimo stažą, nereikės iš naujo laikyti praktinio egzamino, jie gaus naujus pažymėjimus. Laikyti egzaminą norint gauti A kategorijos pažymėjimą reikės tik tiems motociklininkams, kuriems iki sausio 19 dienos nebuvo suėjęs 2 metų vairavimo stažas.

Tiems motociklų vairuotojams, kurie yra vyresni nei 24 metų amžiaus ir turi 2 metų vairavimo stažą, nereikės iš naujo laikyti praktinio egzamino.<br>U. Umbrasas
Tiems motociklų vairuotojams, kurie yra vyresni nei 24 metų amžiaus ir turi 2 metų vairavimo stažą, nereikės iš naujo laikyti praktinio egzamino.<br>U. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2013, 2:58 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:06 PM

Motociklininkų bendruomenę papiktino sausio 19 dieną įsigalioję pakeitimai.

Atsirado nauja A2 kategorija, į kurią didesnį nei dvejų metų motociklų vairavimo stažą turintys vairuotojai buvo perkelti automatiškai nelaikę praktikos egzamino.

Tačiau nespėjusiems to padaryti iki nurodytos datos, jau teko laikyti praktikos egzaminą. Toks sprendimas sukėlė motociklininkų nepasitenkinimą.

„Regitros“ duomenys rodo, kad įgyvendinus pakeitimus, daugiau nei 7 tūkst. motociklininkų nebereikės iš naujo laikyti praktinio egzamino, jiems užteks tik pasikeisti vairuotojo pažymėjimus.

Vis dėlto apie 1,2 tūkst. motociklininkų, neturinčių reikiamo stažo, turės laikyti papildomus egzaminus.

Naujajai A2 kategorijai priskiriami motociklai, kurių galia ne didesnė kaip 35 kW, galios ir svorio santykis ne didesnis kaip 0,2 kW/kg ir kurie nėra kilę iš daugiau kaip du kartus galingesnės transporto priemonės. Minimalus amžius, nuo kurio leidžiama įgyti teisę vairuoti šios kategorijos transporto priemones – 18 metų.

Nuo sausio 19 dienos asmenims, neturintiems motociklų vairavimo dvejų metų patirties, teisė vairuoti galingus motociklus gali būti suteikiama tik asmeniui sulaukus 24, o ne 21 metų kaip buvo iki šiol. Norintys įgyti šią teisę turės išlaikyti teorijos ir praktikos egzaminus.

Asmenims, turintiems motociklų vairavimo dvejų metų patirtį, teisė vairuoti galingus motociklus galės būti suteikiama, jei jie jau yra sulaukę 20 m. ir išlaikę praktikos egzaminą. Reikalavimas išlaikyti praktikos egzaminą nustatytas pagal 2006 m. gruodžio 20 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą 2006/126/EB dėl vairuotojo pažymėjimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.