Įrengs dar vieną šviesoforą

Sankryžoje prie naujai statomo prekybos centro Šiaurės prospekte bus įrengtas šviesoforas. Darbus finansuos prekybos centro savininkė – „Vičiūnų“ įmonių grupė.

Šiaurės prospekto ir Ukmergės gatvių sankryžoje Įrengus šviesoforą moksleiviams bus saugiau eiti į mokyklą.<br>M. Patašius
Šiaurės prospekto ir Ukmergės gatvių sankryžoje Įrengus šviesoforą moksleiviams bus saugiau eiti į mokyklą.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Žirlienė („Lietuvos rytas“)

Mar 24, 2013, 10:51 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 10:20 AM

Pernai vasarą pradėto statyti naujo prekybos centro darbus planuojama užbaigti šiemet. Investicijos į šį objektą sieks 15 mln. litų.

Į žinią apie tai, kad Eiguliuose, netoli Šiaurės prospekto ir Ukmergės gatvės sankryžos, veiks naujas prekybos centras, vietos gyventojai reagavo skirtingai. Miesto valdžia tikina paisanti žmonių nuomonės.

Kaip vieną iš sprendimų, kurie palengvintų gyvenimą, valdininkai įvardija naujo šviesoforo šioje sankryžoje įrengimą. Kol kas darbų projektas dar derinamas, tačiau pinigus šviesoforui įrengti skirs „Vičiūnų“ įmonių grupė.

„Daroma viskas, kad prekybos centras neigiamai nepaveiktų gyvenimo kokybės. Priešingai – bus paplatinta Ukmergės gatvė. O reguliuojamos pėsčiųjų perėjos čia seniai reikėjo, nes vaikams, einantiems į mokyklą, tikrai buvo nesaugu“, – būsimus privalumus vardijo savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Jis patikino, kad dėl naujo šviesoforo eismo spūstys netoliese esančioje Šiaurės ir Sukilėlių prospektų sankryžoje nesusidarys.

Išankstiniais duomenimis, naujame statinyje įsikurs „Maxima“, o antrojo aukšto patalpos bus išnuomotos įstaigoms, biurams, kavinėms, parduotuvėms. Prekybai bus skirtas 7,2 tūkst. kvadratinių metrų plotas. 90 arų sklype bus įrengta ir automobilių stovėjimo aikštelė.

„Vičiūnai“ šį sklypą išsinuomojo 99 metams. Dar 2006 metais buvo patvirtintas detalusis planas, gauti visi reikiami statybos leidimai.

Verslininkų investicijų į transporto srautų gerinimą Kauno valdžia reikalauja ne pirmą kartą. Privačiomis lėšomis buvo įrengtas ir Draugystės gatvės bei Pramonės prospekto mazgas.

Šios sankryžos rekonstrukcija Kauno biudžetui nekainavo nė lito. Daugiau kaip 2,5 mln. litų investiciją, reikalingą sankryžai modernizuoti ir papildomoms sankryžoms įrengti, skyrė prekybos parko „Banginis“ savininkai.

Už savo lėšas šviesoforą pėstiesiems judrioje Varnių gatvėje įrengė Vilijampolės turgų administruojanti įmonė.

Bendrovė „Sanitex“ taip pat yra įsipareigojusi Raudondvario plente pagerinti eismą. „Kol kas padėtis stebima, tačiau tokį įsipareigojimą bendrovė yra prisiėmusi“, – patvirtino P. Keras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.