Naujasis „Jeep Cherokee“: ar radikalus dizainas nenuvarys šio modelio į kapus? (video)

Nors iki naujos kartos „Jeep Cherokee“ premjeros Niujorko automobilių parodoje liko pusantros dienos, tačiau jau dabar buvo išplatintos oficialios šio modelio nuotraukos. Daugelį specialistų jos verčia gūžčioti pečiais - šio visureigio dizainas pakeistas labai radikaliai. Todėl baiminamasi, kad šio amerikietišką gyvenimo būdą ilgus metus iliustravusio visureigio neištiktų „Pontiac Aztec“ likimas, kuomet šio kontroversiško dizaino automobilio gamyba buvo iš viso nutraukta dėl paklausos stygiaus.

Naujojo "Jeep Cherokee" prieštaringai vertinamą išvaizdą kūrė "Fiat" ir "Alfa Romeo" dizaineriai.<br>Gamintojas
Naujojo "Jeep Cherokee" prieštaringai vertinamą išvaizdą kūrė "Fiat" ir "Alfa Romeo" dizaineriai.<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-27 16:51, atnaujinta 2018-03-09 05:44

Iš tiesų, naujo „Jeep Cherokee“ priekis su trimis skirtingų siaurų žibintų eilėmis sukuria įspūdį, tarsi automobilis būtų „aklas“ arba bent jau smarkiai prisimerkęs. Nebeliko nė lašo tvirtumo ir agresyvumo, o galinė dalis tapo panaši į „parketinio“ visureigio „Kia Sportage“ galą.

„Chrysler Group“ atstovai aiškina, kad naujo „Jeep“ dizainą kūrė motininės kompanijos „Fiat“ ir „Alfa Romeo“ dizaineriai.

„Chrysler Group“ išplatino pranešimą, kad naujas „Cherokee“ sukurtas naudojant „Alfa Romeo“ platformą, kuri naudojama ir „Dodge Dart“ sedano gamybai.

Visureigis bus varomas 2,4 litro, 184 AG dyzelinio arba šešių cilindrų, 3,2 litro, 270 AG benzininio variklio. Abu varikliai gali būti montuojami su 9 pakopų automatine pavarų dėže.

Bet kuriuo atveju, neabejotina, kad naujo „Cherokee“ pasirodymas rinkoje sukels tikrą diskusijų audrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.