Paminklą avarijose žuvusiems baikeriams statys moterys

Prieš trejus metus susikūręs moterų motoklubas „Vėjų laumės“ užsimojo imtis rimto projekto - pastatyti paminklą visiems žuvusiems Baltijos šalių motociklininkams. Paminklas netoli Vievio, 35-jame magistralės Vilnius - Kaunas kilometre turėtų iškilti jau kitą pavasarį. Pusantrų metų derinusios visus leidimus ir dokumentus, projekto iniciatorės neabejoja, kad kitą pavasarį 6 metrų aukščio paminklas bus pastatytas.

Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

Mar 27, 2013, 7:00 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 6:48 AM

„Nors pačio paminklo medžiagoms ir darbams dar reikia surinkti 120 - 150 tūkstančių litų, neabejojame, kad tai pavyks - mus palaiko baikerių kongresas, o visi sunkiausi biuroktatiniai darbai jau padaryti“, - įsitikinusi klubo prezidentė Liudmila Kazlauskienė.

Klubui pavyko išsinuomoti žemę ir gauti leidimą statybai poilsio aikštelėje, esnačioje 35-jame kelio A1/E85 Vilniaus - Kaunas kilometre, kairėje pusėje. Aikštelėje yra nedidelis kalnas ant kurio ir bus pastatytas paminklas.

Paminklo projektas buvo atrinktas iš penkių pretendentų.

Buvo pritarta Arvydo Krikščiūno projektui, vaizduojančiam pusę rato su išlėkusiais stipinais - simbolizuoja avariją ir žuvusius keliuose.

Valstybės įmonė „Automagistralė“ išnuomojo sklypą ir pažadėjo sutvarkyti privažiavimą iki jo.

Visi kiti rūpesčiai gulė ant kelioliką motocikliais važinėjančių moterų, susibūrusių į asociaciją „Vėjų laumės“, pečių.

L. Kazlauskienė įsitikinusi, kad toks paminklas bus unikalus, panašus, skirtas žuvusiems motociklininkams, yra tik Ukrainoje.

„Iš pradžių idėja buvo statyti paminklą žuvusiems Lietuvos motociklininkams, tačiau visos sutikome, kad idealiausia būtų pagerbti visų Baltijos šalių žuvusiuosius motociklų mėgėjus“, - kalba ji.

Pašnekovę džiugina, kad šiam projektui pritarė Lietuvos baikerių kongresas, vienijantis pagrindinius baikerių klubus Lietuvoje.

„Kadangi didžioji dalis projekto finansavimo teks Lietuvos baikeriams, jų kongreso pritarimas reiškia, kad klubų parama nebus vien tik žodžiais“, - mano L. Kazlauskienė.

Pamiklo pusės rato siluetas bus išskobtas iš granitinio akmens, kurio išmatavimai apie 2 metrus aukščio ir 5 metrai ilgio.

Į stebulę remsis nerūdijančio plieno stilizuoti stipinai, kurie kils į dangų iki 6 metrų aukščio.

Pats paminklas stovės šalia kelio ant kalvos, todėl bus gerai matomas tiek šviečiant saulei, tiek mėnesienoje, nes bus poliruotas ir blizgus.

Pagaminti paminklą 4 - 5 žmonių komanda, vadovaujama A. Krikščiūno, turėtų per 8 mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.