Panevėžiečius džiugins 12 atnaujintų gatvių

Po žiemos baisiai duobėtose Panevėžio gatvėse automobilius laužantiems vairuotojams – gera žinia. Panevėžio miesto savivaldybės taryba pritarė investiciniam projektui „Panevėžio miesto gatvių remontas“, kuriame numatyta 12-kos miesto gatvių rekonstrukcija. Tiesa, šiemet greičiausiai pavyks atnaujinti tik dviejų – Klaipėdos ir Nemuno gatvių atskiras atkarpas.

Duobėtose Panevėžio gatvėse automobilius laužantiems vairuotojams – gera žinia.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Duobėtose Panevėžio gatvėse automobilius laužantiems vairuotojams – gera žinia.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Mar 28, 2013, 6:50 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 4:08 AM

Šiemet Panevėžio gatvėms atnaujinti numatyta skirti iki 4 mln. Lt. Vėliau kasmet – ne mažiau kaip penktadalį šios sumos iš Kelių priežiūros ir plėtros programos, Savivaldybės biudžeto ir kitų lėšų.

Šiemet keliais etapais bus atnaujinamos vienos pagrindinių Panevėžio gatvių – Klaipėdos bei Nemuno ir įvažiavimai į miestą.

Bus rekonstruojamos tik atskiros šių gatvių atkarpos: Klaipėdos gatvėje – nuo A. Smetonos iki J. Tilvyčio, nuo J. Tilvyčio iki S. Daukanto, nuo S. Daukanto iki Nemuno, nuo Kosmonautų iki F. Vaitkaus, nuo F. Vaitkaus iki S. Dariaus ir S. Girėno, taip pat – Klaipėdos, Projektuotojų bei S. Dariaus ir S. Girėno g. sankryža, gatvės atkarpa nuo S. Dariaus ir S. Girėno iki Savitiškio g., Klaipėdos ir Savitiškio g. Sankryža ir Klaipėdos gatvės atkarpa nuo Savitiškio iki Senosios Savitiškio g.

Taip pat jau šiemet planuojama kapitaliai rekonstruoti kelias Nemuno gatvės atkarpas: nuo Ramygalos iki J. Tilvyčio, nuo Molainių iki Klaipėdos, nuo Klaipėdos iki Parko g.

Kitais metais planuojama palaipsniui pradėti dar 10 Panevėžio gatvių rekonstrukciją: Senamiesčio, Venslaviškio, J. Biliūno, Projektuotojų, A. Jakšto, J. Tilvyčio, Beržų, Ramygalos, S. Kerbedžio, Velžio kelio.

Iš viso tikimasi rekonstruoti beveik 15,3 km Panevėžio gatvių. Preliminariais duomenimis, tai kainuotų apie 16 mln. Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.