Guinnesso knygos leidėjai nuvainikavo „Bugatti Veyron“ – jis nebe greičiausias (video)

„Bugatti Veyron Super Sport“ oficialiai prarado greičiausio pasaulyje serijinio automobilio titulą. Tai paskelbė Guinnesso rekordų knygos leidėjai. Greičiausiu pripažintas JAV pagamintas „Hennessey Venom GT“, kuris pasiekė 427,6 kilometrų per valandą maksimalų greitį. Greičiausio titulas „Bugatti“ priklausė nuo 2010 metų. Šis 1200 AG varikliu varomas automobilis buvo pasiekęs 431,072 kilometro per valandą greitį.

Rekordų knygos leidėjai nusprendė, kad rekordą „Bugatti“ automobilio versija buvo šiek tiek modifikuota ir ne tokia, kokia parduodama klientams. Jos greičio ribotuvas buvo atjungtas.<br>Gamintojas
Rekordų knygos leidėjai nusprendė, kad rekordą „Bugatti“ automobilio versija buvo šiek tiek modifikuota ir ne tokia, kokia parduodama klientams. Jos greičio ribotuvas buvo atjungtas.<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

Apr 9, 2013, 12:48 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 2:39 PM

Nors JAV gaminamas „Hennessey Ventom GT“ rekordą Kalifornijoje esančiame oro uoste pasiekė šių metų vasario 9 dieną, oficialūs rekordo formalumai užtruko du mėnesius.

Rekordų knygos leidėjai nusprendė, kad rekordą pasiekusi „Bugatti“ automobilio versija buvo šiek tiek modifikuota ir ne tokia, kokia parduodama klientams. Jos greičio ribotuvas buvo atjungtas.

„Kadangi automobilio greičio ribotuvas buvo atjungtas, ši modifikacija pažeidė rekordo taisykles. Tad šis pasiekimas buvo anuliuotas“ - pranešė Guinnesso knygos atstovas Jaime Strangas.

„Bugatti“ atstovai suskubo atsakyti, kad Guinnesso rekordų knygos leidėjai žinojo, kad ribotuvas bandymo metu buvo atjungtas. Mat pirkėjams saugumo sumetimais automobilis pateikiamas įjungtu ribotuvu, standartiškai apribojančiu maksimalų greitį iki 415 km/val.

Anot „Bugatti“ atstovų, jų bėda ta, kad jie nebeturi automobilio rekordininko - pardavė, o pagaminti daugiau šio modelio nesiruošia.

Tuo tarpu 8 cilindrų, 7 litrų darbo tūrio variklio su dviem turbinom varomas „Hennessey“ dar bus gaminamas - iš viso numatoma pagaminti 29 vienetus. Šį automobilį, kaip ir „Bugatti“, varo panašaus pajėgumo 1250 AG variklis.

Bet amerikietiškas automobilis yra gerokai lengvesnis (sveria vos 1244 kilogramus), nei 16 cilindrų su 4 turbinom varomas „Bugatti Veyron“.

JAV pagamintas automobilis kainuoja 1,2 milijono - tai du kartus mažiau nei „Bugatti Veyron Super Sport“.

Tačiau tuomet kyla klausimas: kas yra serijinis automobilis?

Ar „Hennessey“ galima vadinti serijiniu, jei jo bus pagaminta tik 29 vienetai? „Bugatti Veyron“ pagaminta 300 vienetų.

O pretenzijų tapti greičiausiu neslepiantis švedų gamintojas „Koenigsegg“ per dešimtmeti pagamino vos 100 vienetų automobilių.

Tačiau aišku viena - mūšis dėl greičiausio automobilio dar toli gražu nesibaigė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.