Guinnesso rekordų fiksuotojai po savaitės apsigalvojo: „Bugatti Veyron“ vėl greičiausias

„Guinness World Records“ knygos leidėjai galutinai tvirtina: greičio ribotuvo nebuvimas neįtakoja esminių automobilio ar jo variklio savybių pakitimų. Atsižvelgdami į šį faktą bei nepriklausomų ekspertų išvadas, patvirtiname, jog „Bugatti Veyron 16.4 Super Sport“ yra greičiausias pasaulyje serijinis automobilis“. Šis praėjusį penktadienį oficialioje Guinnesso rekordų knygos svetainėje www.guinnessworldrecords.com išplatintas pareiškimas vėl ir, atrodo, galutinai sugrąžino „Bugatti“ greičiausiojo automobilio titulą, kurio jis buvo netekęs vos prieš savaitę.

"Bugatti Veyron 16.4 Super Sports" greičiausiojo automobilio titulo buvo netekęs vos savaitei.<br>Gamintojas
"Bugatti Veyron 16.4 Super Sports" greičiausiojo automobilio titulo buvo netekęs vos savaitei.<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

Mindaugas Grinius

Apr 14, 2013, 8:35 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 7:27 AM

Kaip jau rašė lrytas.lt, pastaruoju metu buvo kilęs rimtas skandalas dėl greičiausiojo pasaulyje serijinio automobilio titulo.

Mat balandžio pradžioje Guinnesso rekordų knygos leidėjai anuliavo dar 2010 metais „Bugatti Veyron Super Sports“ pasiektą rezultatą - 431,072 kilometro per valandą greitį.

Jie greičiausiu paskelbė JAV pagamintą automobilį „Hennessey Venom GT“, nors pastarasis buvo lėtesnis - pasiekė 427,6 kilometrų per valandą greitį.

Rekordų knygos leidėjai savo sprendimą motyvavo tuo, jog rekordą pasiekusi „Bugatti“ automobilio versija buvo šiek tiek modifikuota - ne tokia, kokia parduodama klientams.

Jos greičio ribotuvas buvo atjungtas.

„Kadangi automobilio greičio ribotuvas buvo atjungtas, ši modifikacija pažeidė rekordo taisykles. Tad šis pasiekimas buvo anuliuotas“ - vos prieš savaitę teisinosi Guinnesso knygos atstovas Jaime Strangas.

Tuo tarpu „Bugatti“ atstovai suskubo atsakyti, kad Guinnesso rekordų knygos leidėjai žinojo, kad ribotuvas bandymo metu buvo atjungtas.

Mat pirkėjams saugumo sumetimais automobilis pateikiamas įjungtu ribotuvu, standartiškai apribojančiu maksimalų greitį iki 415 km/val.

Užteko mažiau nei savaitės, kad Guinnesso rekordų knygos leidėjai pakeistų savo sprendimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.