Penktasis „Fast Lap“ sezonas: nauji partneriai ir dalyviai iš Latvijos

Gegužės 18 dieną Kačerginės „Nemuno žiedo“ lenktynių trasoje startuojantis 2013-ųjų metų „Fast Lap“ lenktynių sezonas žada būti ypatingas. Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje rengiamų lenktynių partneriais tapo du prekės ženklai – „Autoplius.lt“ ir „Nissan“.

Kiekvienais metais šioms lenktynėms registruojama per šimtą dalyvių.<br>Organizatorius
Kiekvienais metais šioms lenktynėms registruojama per šimtą dalyvių.<br>Organizatorius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2013, 11:50 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:42 PM

Penktus metus rengiamos „Fast Lap“ lenktynės pradeda jau penktą sezoną. Daugiau nei šimtą lenktynininkų ir tūkstančius žiūrovų pritraukiančios lenktynės tradiciškai prasideda pavasarį – pirmas šių metų etapas startuos jau gegužės 18 d. „Nemuno žiede“.

Ilgą žiemą ruošęsi lenktynių startui, organizatoriai gali pasigirti nuveikę daug svarbių darbų. Suderintos varžybų datos, peržiūrėtos lenktynių trasų schemos, perplanuotos saugumo zonos, siekiant užtikrinti didesnį dalyvių saugumą. Bet svarbiausia – organizatoriai sukirto rankomis su keliais stipriais lenktynių partneriais.

Naujas vardo partneris

Visų pirma, „Fast Lap“ organizatoriai pasirašė sutartį su 2013-iesiems lenktynių vardo partneriu tampančia UAB „Plius“ kompanija, kurios prekės ženklas „Autoplius“ taps oficialaus lenktynių pavadinimo dalimi. Taigi, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vyksiančios lenktynės nuo šiol vadinsis „Autoplius Fast Lap“.

Vienas varžybų organizatorių Giedrius Čenkus mano, kad automobilių sporto pasaulyje populiari partnerystė kompanijas kviečiant tapti vardo dalimi yra puikus būdas plėsti renginio žinomumą.

„Autoplius Fast Lap“ organizatoriai pažymi, kad jų tikslas – sukurti dar patrauklesnį žiūrovams ir dalyviams renginį. Lenktynėmis nebus apsiribota – pramogų, geros muzikos, smagios kompanijos ir gražių merginų gegužės 18 d. „Nemuno žiede“ bus tiek, kiek dar niekada nėra buvę.

Oficialus lenktynių automobilis

Kaip ir praėjusiais metais, oficialaus „Autoplius Fast Lap“ varžybų automobilio poziciją užims „Nissan“ su Lietuvoje debiutuojančiu „karštu“ krosoveriu „Juke Nismo“. 200 AG galios automobilis varžybų metu dirbs saugos automobilio darbą. Kiti „Nissan“ automobiliai trasoje taip pat turės pareigų – eis „Rescue Car“ ir kitas pareigas.

„Nismo“ lemta būti pagrindine „Nissan“ pasaulinės lenktyninių ir keliams skirtų patobulintų automobilių strategijos įgyvendinimo figūra. Artimiausioje ateityje „Nismo“ taps išskirtiniu sportinių automobilių prekės ženklu.

Europoje „Nismo“ debiutuoja su išskirtiniu „Juke“ modeliu, paveldėjusiu lenktyninių automobilių „DNR“ ir išsiskiriančiu trasoje išbandytais konstrukciniais sprendimais.“, – sako „Nissan Nordic Europe“ komunikacijos Baltijos šalims vadovas Mindaugas Plukys.

Beje, M.Plukiui priklauso neoficialus „Nemuno žiedo“ rekordas. Praėjusių metų sezono finale jis elektromobiliu „Nissan Leaf“ trasą aplėkė per 1 min. ir 44 sek. Tai – neoficialus elektromobilio rekordas vienintelėje Lietuvos žiedinių lenktynių trasoje.

2013-ųjų sezonas

Lenktynėmis Lietuvoje startuojantis penktasis „Autoplius Fast Lap“ lenktynių sezonas tradiciškai lenktynininkus pakvies ir į kitas lenktynių trasas. Visų pirma, birželio 8 d. į visiškai naują „Audru Ring“ žiedą pas kaimynus estus. Ten vyks antrasis 2013-ųjų sezono etapas.

„Kviesime į pirmą lietuvišką renginį tik pernai baigtoje statyti trasoje šalia Pernu miesto. Žiedas tikrai įspūdingas – naujas asfaltas, plačios saugumo zonos. Tai moderni trasa, kurioje lenktynininkai jausis saugūs.“, - sako „Autoplius Fast Lap“ organizatorius Giedrius Čenkus.

Liepos 27 d. „Autoplius Fast Lap“ keliauja į Rygą. „Bikernieki“ žiede vyks trečiasis šio sezono etapas. Trasos šeimininkai lietuviams ruošia labai įdomios konfigūracijos trasą – sujungs „Auto“ ir „Moto“ trasas ir pagamins ilgiausią Baltijos šalyse, net 5,5 km ilgio trasą. „Autoplius Fast Lap“ dalyviai taps pionieriais ir tokios konfigūracijos trasą išbandys pirmieji.

Sezono finalas rugsėjo 7 d. startuos ten, kur sezonas ir prasidėjo – Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje. 80 „Time attack“ ir 30 „Race“ dalyvių čia dalinsis paskutinio etapo ir viso sezono nugalėtojų taures. Ir vertingus partnerių prizus.

Rengdami lenktynes Latvijoje ir Estijoje, „Autoplius Fast Lap“ organizatoriai bendradarbiauja su šalių automobilių sporto federacijomis. Jos ypač palankiai žiūri į iniciatyvą Baltijos šalių lenktynininkus suvienyti po vieno čempionato stogu.

Apie projektą

Prieš penkis metus Baltijos šalims pristačiusi pasaulyje itin populiarų „Time attack“ varžybų tipą, „Autoplius Fast Lap“ komanda sėkmingai organizuoja lenktynes Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Suomijoje.

Kiekvienais metais šioms lenktynėms registruojasi daugiau nei šimtas dalyvių. „Time attack“ grupėje lenktynininkai skirstomi į „Street“ ir „Pro“ klases. Pirmoje varžosi automobiliai be saugos lankų – jiems parengiama saugesnė trasa.

„Pro“ klasės automobiliai yra aprūpinti saugos lankais ir kita saugumo įranga. „Autoplius Fast Lap“ lenktynių organizatoriai džiaugiasi, kad per penkerius metus dešimtys lenktynininkų, įvertinę automobilių sporto pavojus, automobiliuose sumontavo saugos lankus ir persikėlė į „Pro“ klasę, kuri gausumu jau lenkia mėgėjišką „Street“ klasę.

Prieš du metus prie „Time attack“ lenktynių buvo prijungta ir kontaktinių lenktynių „Race“ grupė. Šių lenktynių metu dalyviai varžosi ne laikui, o dėl pozicijų. Tai – klasikinių lenktynių formatas, kuris puikiai papildo „Autoplius Fast Lap“ renginį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.