„Mercedes-Benz“ iš pagrindų atnaujino E klasės modelį

2013 metų pradžioje visiškai atnaujintas E klasės „Mercedes-Benz“ pasiekė ir Lietuvos rinką. Gamintojų teigimu, jame įdiegta tokios inovatyvios sistemos, kokiomis negali pasigirti nė vienas tos pačios klasės konkurentas.

2014-ųjų E klasės "Mercedes-Benz".<br>Gamintojas
2014-ųjų E klasės "Mercedes-Benz".<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-08 17:54, atnaujinta 2018-03-07 01:35

Pakeitimų daugiau: permainos pastebimos ir modelių stiliuje, ir atnaujintuose varikliuose, ir papildomoje įrangoje bei moderniose sistemose.

Pasak kūrėjų, vairuotojai, sėdintys prie naujosios E klasės automobilio vairo, turėtų jaustis ne tik patogiau, bet ir saugiau.

Šios klasės standartinėje sedano bei universalo kėbulo tipo komplektacijoje pirmą kartą įdiegta radarais paremta susidūrimo įspėjimo sistema su prisitaikančia prie eismo sąlygų stabdymo sistema, kuri ženkliai padeda sumažinti galinio susidūrimo riziką.

Taip pat viena iš įrangos dalių jau galima laikyti sustiprintą nuovargio nustatymo ir dėmesio palaikymo bei kontroliavimo sistemą, kuri įspėja apsnūdusius vairuotojus važiuojant didesniu greičiu.

Sistema veikia įmontuotų sensorių pagalba, kurie analizuoja vairuotojo elgesį ir atpažįsta vairavimo pokyčius, susijusius su nuovargiu. Tuomet automobilis garsiniu arba vaizdiniu signalu praneša apie vairuotojui reikalingą pertrauką poilsiui.

Atnaujinta E klasė siūlo ne tik naujas pagalbines sistemas, bet ir buvusias senesniuose modeliuose, tik žymiai labiau išplėtusias savo funkcijas. Viena tokių – navigacinė sistema, kuri galės padėti vairuotojui išlaikyti automobilį važiuojamoje kelio juostoje ir stebėti eismą susidariusiuose kamščiuose.

Taip pat ši sistema vaizdiniais ir garsiniais signalais įspėja vairuotoją apie priekyje esančią situaciją ir gresiantį susidūrimą bei automatiškai apskaičiuoti avarijai išvengti reikalingą stabdymo intensyvumą.

Dar viena naujovė, pasirodžiusi kartu su E klasės atnaujinimu – pagalbinė stabdymo sistema BAS PLUS, padedanti ne tik greičiau sustabdyti mašiną, bet padidindama stabdymo efektyvumą, bet ir pranešanti apie pėsčiųjų perėjas bei pačius pėsčiuosius.

Atnaujintoje E klasėje be sedano, universalo, kupė, kabrioleto – ir kur kas galingesnis E63 AMG modelis, kurio galia siekia 585 AG.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.