Kiek brangiausiai pasaulyje kainuoja kelionė taksi iš oro uosto į miesto centrą?

Piktinamės, kad užsienio turistai, atskridę į Vilnių lėktuvu, čia apiplėšinėjami vidury baltos dienos. Įsėdę į taksi, laukiantį prie oro uosto įėjimo, jie už aštuonių kilometrų esantį miesto centrą pasieks maždaug už šimtą litų (30 eurų). Alternatyva - autobusas arba traukinys, kurių bilietai kainuoja 2,5 lito. Visgi, piktinasi lietuviai, o daug keliaujančių užsieniečių tai neturėtų stebinti. 

Iš Sofijos centro į oro uostą galima nuvažiuoti vos už 8 litus. Tai 30 kartų pigiau nei Milane.<br>Archyvas
Iš Sofijos centro į oro uostą galima nuvažiuoti vos už 8 litus. Tai 30 kartų pigiau nei Milane.<br>Archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 17, 2013, 4:08 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:09 PM

Laiko spaudžiami verslininkai yra gardžiausias kąsnis taksi vairuotojams visuose pasaulio oro uostuose - atskrido lėktuvu, išėjo pro oro uosto duris ir įšoko į taksi automobilį.

Daugelis net neklausia kainos, nes žino, kad be taksi paslaugų tiesiog neišsivers - sumokės tiek, kiek reikia. Tačiau kokių 300 JAV dolerių (780 litų)  siekianti sąskaita už kelionę taksi iš oro uosto į viešbutį tikrai nepradžiugintų net pačio turtingiausio įmonės vadovo, praneša cnn.com.

Būtent tiek vidutiniškai kainuoja kelionė taksi iš Tokijo „Narita“ oro uosto iki miesto centro. Remiantis rinkos tyrimų bendrovės „Moneycorp“ duomenimis, tai yra brangiausias pasaulyje taksi maršrutas iš oro uosto į miesto centrą. 

Palyginti, vienas bilietas traukiniu „Narita Express“ iki Tokijo centro kainuoja 28 dolerius (kiek daugiau nei 72 litus).

Tokijo pagrindinis oro uostas yra už 66 kilometrų nuo centro - tai iš dalies paaiškina šios kelionės kainą. Nepaisant maždaug 10 proce. atpigusios kelionės dėl kritusio jenos kurso palyginti su praėjusiais metais, Japonija lieka viena brangiausių šalių keliautojams.

Taigi, kilometro kaina iš „Naritos“ oro uosto kainuoja 4,42 dolerio (11,5 lito), bet tai nėra didžiausia kaina už kilometrą.

Brangiusio kilometro kainos čempionė yra Kopenhaga. Nors oro uostas įsikūręs vos už 8 kilometrų nuo miesto centro, nuvykti į jį taksi kainuoja apie 135 litus. Taigi, vienas kilometras čia kainuoja 6,5 dolerio (17 litų).

Ženeva yra antra pagal taksi brangumą skaičiuojant kilometro kainą.

Taksi į miesto centrą vykstantys iš Oslo „Gardermoen“ ir Milano „Malpensa“ oro uostų tai pat turėtų nusiteikti nemenkoms išlaidoms: atitinkamai 290 ir 275 litai. Abiejų šių miestų oro uostai yra maždaug 40 kilometrų nuo centro.

„Keisčiausia, kad didžiausi taksi kainų skirtumai yra būtent Europoje,“ - sakė „Moneycorp“ atstovas Tracey Tivnanas.

Pavyzdžiui, nuvykti taksi iš Milano centro į šio miesto oro uostą yra net 30 kartų brangiau, nei iš Bulgarijos sostinės Sofijos į šio miesto oro uostą (maždaug 8,5 lito).

Kitur pigiausia taksi iš oro uostų į miestus keliauti Azijoje: Delyje (Indija) tai kainuoja apie 11, Bankoke (Tailandas) - 22 litai.

Kaip šiame kainų kontekste atrodo Lietuva su Vilniaus ir Kauno oro uostais?

Turistams - ne taip patraukliai, kaip vietos gyventojams.

Kilometro kaina nuvažiuoti taksi šiuose miestuose kainuoja panašiai - apie 2,2 lito (įmamas dar 2 litų įsėdimo mokestis), abu oro uostai yra panašiu atstumu nuo miestų centrų (maždaug po 8 kilometrus). Taigi nuvažiuoti iš Vilniaus ar Kauno centro į oro uostą galima už maždaug 20 litų.

Tačiau oro uoste turistus pasitinkančios bendrovės nesikuklina. Net oficialiais tarifais turistas  miesto centrą pasieks už maždaug 100 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.