Lietuviai vairuotojai nori būti ne gėjais, bet dievais

Valstybinės įmonės „Regitra“ Panevėžio filialo darbuotojai stebisi, kad lietuviai labai nori pasijusti dievais – didžiulio populiarumo sulaukė Panevėžiui tekę valstybiniai automobilių registracijos numeriai su raidėmis GOD (anglų k. God – dievas). Per pastarąjį mėnesį ši raidžių kombinacija jau atsidūrė ant šimto automobilių. Papildomą pusšimtį litų dėl dievą mininčio valstybinio numerio moka ne tik panevėžiečiai bei aplinkinių rajonų gyventojai, tačiau ir vilniečiai, kauniečiai, uteniškiai.

Vieni vairuotojai tokius numerius sieja su anglišku dievo pavadinimu, kiti – su moteriškus Godos vardu.<br>R. Stundžienė
Vieni vairuotojai tokius numerius sieja su anglišku dievo pavadinimu, kiti – su moteriškus Godos vardu.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

May 17, 2013, 8:35 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:31 PM

Panašaus dydžio, tik neigiamas ažiotažas buvo kilęs praėjusį rudenį, kai „Regitros“ Panevėžio filiale buvo pradėti išdavinėti valstybiniai numeriai su GEJ raidžių kombinacija. Tąkart ypač daug vairuotojų verčiau sutiko mokėti 42 litus papildomai, kad tik gautų valstybinius numerius su kitokiomis raidėmis, dar kiti, iš pradžių nekreipę dėmesio į numerio raides, atskubėjo jų pasikeisti.

Nori „dieviškų“ numerių

„Juokaujame, kad čia tikriausiai mums kompensacija už GEJ numerius“, – lrytas.lt sakė „Regitros“ Panevėžio filialo viršininkas Raimundas Kireilis.

Jo vadovaujamos įstaigos darbuotojai dabar kasdien sulaukia automobilių savininkų klausimų, ar iš tiesų išduodami valstybiniai numeriai su GOD raidžių deriniu. Nors kol kas pagal eilę automobilių savininkams Panevėžyje išduodami valstybiniai numeriai su GNG raidėmis, ne tik panevėžiečiai, tačiau ir žmonės iš kitų Lietuvos kraštų sutinka papildomai mokėti beveik pusšimtį litų, kad automobilį jau dabar galėtų papuošti dievą mininčiu valstybiniu numeriu. Dėl trokštamų „dieviškų“ numerių vairuotojai iš kitų rajonų atvaro automobilius registruoti į Panevėžį arba, „Regitroje“ juos užsisakę gauna per kurjerį.

Pasak R. Kireilio, po to, kai neseniai „Regitros“ Panevėžio filialas gavo beveik 1 tūkst. valstybinių numerių su GOD raidėmis ir automobilių savininkai apie tai sužinojo, kilo nemažas ažiotažas. Per pastarąjį mėnesį tokių numerių buvo išduota apie šimtas komplektų.

Be papildomo mokesčio numeriai su GOD raidėmis greičiausiai bus pradėti dalinti registruojamiems automobiliams birželio pabaigoje ar liepą, nes dar liko išduoti apie 750 valstybinių numerių su GNG radžių deriniu.

Dvasinininkas pageidavo apaštalų

Neretai žmonės, pageidaujantys jau dabar ant automobilio uždėti valstybinius numerius su GOD raidėmis, „Regitros“ darbuotojams paaiškina, jog jiems ši kombinacija tiesiog graži. Nors daugumai tai asocijuojasi su anglišku dievo pavadinimu, kai kurie šiuos numerius renkasi dėl panašumo į moterišką vardą Goda.

Kol kas tarp registruojančių automobilius „dangiškais“ numeriais „Regitros“ darbuotojai dvasininkų nepastebėjo. Tačiau anksčiau vienas panevėžietis kunigas pageidavo savo automobiliui valstybinių numerių su skaičiais 013. Jo pageidavimą išpildę „Regitros“ atstovai spėja, kad šis skaičius dvasininkui asocijavosi su Jėzumi ir dvylika jo apaštalų.

Nenorėjo būti apšaukti gėjais

Praėjusį rudenį „Regitros“ Panevėžio filiale pradėjus automobiliams dalinti automobilių registracijos numerius su raidėmis GEJ, kilo pasipiktinimo banga. Nemažai vairuotojų piktinosi, kad jiems siūlomi „gėjiški“ numeriai ir verčiau mokėjo 42 litus, kad pasirinktų kitą raidžių kombinaciją.

„Vieni iš karto atsisakė imti tokius numerius ir už papildomą mokestį rinkosi kitokius raidžių derinius, kiti iš pradžių juos pasiėmė, automobilį įregistravo, o po kokios savaitės grįžo prašydami pakeisti“, – lrytas.lt sakė „Regitros“ Panevėžio filialo vyresnysis specialistas Egidijus Barzda. „Regitros“ darbuotojams pastarieji aiškino neapsikentę aplinkinių pajuokų, o kai kurie net tvirtino radę apgadintus, ištepliotus automobilius.

Daugiausia tokių numerių kratėsi jaunimas, tačiau tikrą skandalą sukėlė 67 metų panevėžietis. Garbaus amžiaus vyriškis pareiškė bijantis būti apšauktas gėjumi, o pastarųjų jis, švelniai tariant, nemėgsta, todėl pareikalavo išduoti jo automobiliui kitus numerius.

Vis dėlto, ilgai vargę, „Regitros“ Panevėžio filialo darbuotojai automobilių numerius su GEJ raidėmis išdalino. Dabar čia tėra vos keli po 500 litų kainuojantys numerių komplektai, kuriuose su minėtomis raidėmis derinama trijų vienodų skaičių kombinacija.

Pastarųjų daug nebelikę, nes, nekreipdami dėmesio į raides GEJ, juos išpirko trijų vienodų skaičių kombinacijų norintys lietuviai. Pavyzdžiui, vienas jų dėl išsvajoto skaičių derinio į Panevėžį registruoti automobilį atvarė net iš Klaipėdos. Jis teigė, kad raidžių derinys GEJ jam nesvarbus, jį domina tik skaičiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.