Įspūdingasis agento 007 automobilis - aukcione

Džeimso Bondo automobilis-povandeninis laivas „Lotus Esprit“, apstulbinęs žiūrovus filme „Šnipas, kuris mane mylėjo“, rugsėjį bus parduodamas viename iš Londono aukcionų, praneša bbc.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-01 15:43, atnaujinta 2018-03-05 01:10

Iš tikrųjų po vandeniu veikiantis automobilis buvo pagamintas specialiai 1976 metais kurtam filmui apie slaptąjį agentą 007.

Tuo metu kino pramonėje dar nebuvo tokių kokybiškų specialiųjų efektų kaip dabar, todėl filmo režisieriai nusprendė perdaryti sportinę mašiną į tikrą povandeninį laivą. Aukciono rengėjų „RM Auctions“ teigimu, „Esprit“ perdarymas kainavo apie 100 tūkst. JAV dolerių.

Scenai, kaip nuo persekiotojų sprukdamas Rogeris Moore'as neria su automobiliu po vandeniu ir „Esprit“ transformuojasi į povandeninį laivą, teko daugiausiai dėmesio, nors filme naudoti ir neperdaryti „Lotus“. Po filmo „Lotus Esprit“ populiarumas šoktelėjo iki dangaus – gamintojas pirkėjus užrašinėjo į eilę net trejiems metams į priekį.

Legendinio automobilio istorija ne mažiau žavinti už jo pasirodymą didžiuosiuose ekranuose. Pasibaigus filmavimui perdarytas „Esprit“ buvo nugabentas į saugyklą Long Ailande, Niujorko valstijoje. Kino studija už saugojimą sumokėjo 10 metų į priekį, bet laikotarpiui pasibaigus ėmė kauptis skolos ir saugyklos savininkai paskelbė aklą aukcioną jos turiniui parduoti.

Aukcioną laimėjo neskelbiamą sumą pasiūliusi vietinių gyventojų pora ir tik tuomet jie sužinojo, kad po apklotais paslėptas unikalus automobilis. Patvirtinus jo autentiškumą, slaptojo agento „Esprit“ trumpai buvo parodytas „Petersen Automotive“ muziejuje Los Andžele, bet po to jis viešumoje demonstruotas labai nedaug.

RM neatskleidė, kokią sumą tikimasi gauti už vieną iš labiausiai atpažįstamų Džeimso Bondo automobilių, bet aukciono atstovė Meghan McGrail prasitarė, kad suma turėtų viršyti 760 tūkst. JAV dolerių. Garsiausias Bondo automobilis, 1964 metų filme „Auksapirštis“ pasirodęs „Aston Martin DB5“, prieš trejus metus buvo parduotas už 2,9 mln. svarų. „Lotus Esprit“ bus parduodamas RM „Battersea“ aukcione, vyksiančiame rugsėjo 8-9 dienomis.

Parengė Ilona Steponėnė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.