Pirmąsias 1000 km lenktynių treniruotes permerkė lietus

Ketvirtadienį ryte Palangos centre prisistačiusios lenktynininkų komandos popietę praleido darbingai - 1000 km lenktynių trasoje prasidėjo pirmosios treniruotės.

1000 km lenktynų treniruotes permerkė lietus<br>A. Brazaitis, A.Žilėnas
1000 km lenktynų treniruotes permerkė lietus<br>A. Brazaitis, A.Žilėnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 11, 2013, 9:20 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 3:03 AM

Pirmieji treniruotes pradėjo Mini žiedo pirmenybėse dalyvaujantys sportininkai. Jie negalėjo skųstis treniruočių sąlygomis, nes šiems sportininkams praktikuotis teko sausoje trasoje, o ir temperatūra buvo kone ideali – per 20 laipsnių.

Tačiau 16 val. treniruotes pradėję 1000 km lenktynių dalyviai daugiau žvalgėsi į dangų, negu į varžovus. Po pusvalandžio Palangoje ėmė lyti, ir trasa beregint ištuštėjo.

Kiti priešingai - ieškojo lietaus padangų ir tokią gamtos dovaną įvertino kaip palankiausią galimybę idealiai paruošti techniką ir komandinę strategiją, jei šeštadienį lenktynės vyktų lyjant. Todėl atkakliausieji suko ratus net ir tada, kai pylė kaip iš kibiro, nelaukdami sauso oro. Bet baigiantis treniruočių laiko limitui dalyviai jau galėjo išvažiuoti į pradžiuvusią trasą.

Žvelgiant į pirmosios treniruotės rezultatų protokolą į akis krinta labai skirtingi laikai, kuriuos pajėgūs lenktynininkai užfiksavo šlapioje ir sausoje arba džiūti baigiančioje trasoje.

Pirmosios treniruotės pradžioje sausoje trasoje greičiausias buvo trasos rekordininkas Ramūnas Čapkauskas, su „Algirdai Aquilla SR1“ bolidu greičiausiąjį ratą nuvažiavęs per 1 min. 23,999 sek. Nors šis rezultatas tolokai nuo Ramūnui priklausančio trasos rekordo (1 min. 17,270 sek.), tačiau pirmosiose treniruotėse sportininkai, taikydamiesi prie trasos ypatybių bei gamtinių sąlygų, visuomet būna kiek lėtesni.

Antras treniruočių rezultatas priklauso dar vieniems iš pagrindinių favoritų - „Mojo Lounge Racing by JR Motorsport“ ekipos lenktynininkui iš Belgijos Steve'ui Vanbelingenui, kuris su „BMW M3 Silhouette“ vieną ratą įveikė per 1 min. 24,002 sek.

Trijų tūkstantųjų sekundės dalių skirtumas tarp šių dviejų sportininkų pranašauja atkaklią kovą šeštadienio lenktynėse.

Trečią laiką užfiksavo „General Finansing-Autopaslauga“ lenktyninkas Benediktas Vanagas, greičiausiąjį ratą su „Porsche 911 GT3“ nuvažiavęs per 1 min. 24,122 sek.

Nuo jo nedaug atsiliko „Inter Rao Lietuva“ (BMW M3) ir greičiausiųjų penketuką užbaigę „Technorama-Wellman“ („Honda Civic Type R“) sportininkai.

Likus iki treniruočių pabaigos pusvalandžiui dėl prapliupusios liūties varžybų vadovas Gražvydas Smetonis buvo priverstas sustabdyti treniruotes.

„Trasoje susikaupė tiek vandens, kad tapo pavojinga“, - sakė G. Smetonis.

Lietus bene labiausiai sumaišė šiandien 20 val. turėjusių prasidėti traukos lenktynių dalyvių kortas. „Lietuvos drag'o čempionato“ dalyviai startavo tik prieš 21 val. Tačiau dėl lietaus važiuoti standartinę 402 metrų ilgio trasą pernelyg pavojinga, todėl ji buvo sutrumpinta pusiau. Bekompromisinė kova dėl tūkstantųjų sekundės dalių vyks 201,168 metro ilgio atkarpoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kaip JAV įvertino V. Putino provokaciją perbraižyti sienas?