Vidurnaktį pasibaigusiose traukos lenktynėse pergalė kainavo 7,37 sek. (video)

Ketvirtadienio pavakare Palangoje praūžęs lietus pristabdė 1000 km lenktynių trasoje surengtas traukos lenktynes. Beveik valanda vėliau prasidėjusių „Lietuvos drago čempionato“ lenktynių dalyviams teko startuoti ant drėgno asfalto, be to, trasa buvo sutrumpinta nuo klasikinės ketvirčio mylios (402 metrų) iki 1/8 mylios – tiksliai 201,168 metro.

"Lietuvos drago čempionato" lenktynės pasibaigė tamsoje<br>J. Stacevičius
"Lietuvos drago čempionato" lenktynės pasibaigė tamsoje<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Jul 11, 2013, 11:52 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 3:03 AM

Lenktynių pradžioje galingiausių automobilių vairuotojai svilino padangas ir kaitino žiūrovų kraują, bet varžyboms besibaigiant vėl prapliupo lietus.

Nepaisant liūties ir vėlyvo meto gausus žiūrovų būrys nesiskirstė iki pat vidurnaktį pasibaigusių lenktynių pabaigos.

Kvalifikacinėse lenktynėse dalyviai trumpesnę distanciją įveikė ne ką greičiau, nei klasikinę. Bet netrukus įkaitusios automobilių padangos išdžiovino asfaltą ir per įskaitinius važiavimus sportininkai lėkė gerokai greičiau.

Mažiausiai galingų automobilių klasėje A trečioje vietoje finišavo Saulius Miltenis. Antrąją vietą užėmė Raimondas Debesys, o pats greičiausias klasėje buvo Paulius Petkus su „Honda Civic“.

B klasės finalas buvo itin karštas – žiūrovai gausiomis ovacijomis pasitiko vienintelę traukos lenktynėse dalyvavusią merginą Sandrą Kuršytę. Ji ne tik papuošė vyrišku laikomo sporto dalyvių rikiuotę, bet ir nenusileido vaikinams. Finale trečios klasės BMW, liaudyje vadinamą „chuliganke“ vairavusi mergina laimėjo trečią vietą. B klasės nugalėtoju tapo Darius Paspirgėlis, o Mindaugas Biliūnas užėmė antrą vietą.

C klasės varžybose netruko „falšstartų“. Trečioje vietoje finišavo Kęstutis Volbekas, antroje - Jaroslav Černiauskij, o klasės nugalėtoju tapo „Mitsubishi Lancer“ vairavęs Aldas Srėbalius.

D klasėje trečiąją vietą užėmė Evaldas Kaliūnas su „Alfa Romeo“. Šiaulietis Kąstytis Volbekas liko antroje vietoje. O klasėje nugalėjo Karolis Norkus iš Klaipėdos su „Toyota Celica“.

Galingiausių automobilių, E klasės lenktynės buvo atšauktos dėl vėl sustiprėjusio lietaus ir nugalėtojai apdovanoti pagal kvalifikacijoje užimtas vietas. „Audi Coupe“ vairavęs Mindaugas Beniušis užėmė trečiąją vietą. Dainius Talačka pelnė antrąją vietą, o nugalėtojui pelnyti vertingiausią apdovanojimą pakako vieno bandymo. Aivaras Štikelis 201,168 metro trasą įveikė per 7,37 sek. ir buvo greičiausias iš visų traukos lenktynininkų.

Traukos lenktynės ilgai buvo laikomos kelių chuliganų užsiėmimu, bet prieš gerą dešimtmetį jos imtos rengti saugiose, specialiai paruoštose trasose.

Šiuo metu „Lietuvos drago čempionate“, paprasčiausių, mažiausiai modifikuotų automobilių klasėje A pirmauja Edgars Dimpersas, B klasėje – Sergejus Šerniauskas. C klasėje lyderiauja Janis Dimpersas, D klasėje -Evaldas Kaliūnas, o labiausiai modifikuotų, galingiausių automobilių klasėje PRO – Paulius Vaškelis.

Šių metų traukos lenktynių čempionate buvo numatyti keturi etapai. Pirmasis iš jų vyko gegužės 18 d., antrasis – birželio 22 d., o vietoje trečiojo varžybų etapo, numatyto liepos šeštąją, traukos lenktynių dalyviai susirinko į etapą Palangoje, neįtrauktą į čempionato įskaitą.

Ketvirtasis traukos lenktynių čempionato etapas įvyks rugpjūčio 24-25 dienomis ten pat, kur ir ankstesni įskaitiniai etapai – Kazlų Rūdos aerodrome.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.