Avarijos simuliatoriuje - šiurpi akimirka prieš nelaimę

Kas niekuomet nėra patekęs į automobilio avariją, negali įsivaizduoti, kokie jausmai perbėga kūną ir sukausto mintis. Nelaimė visuomet netikėta ir lemtingą smūgį gali gauti net pats geriausias vairuotojas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Jul 12, 2013, 5:07 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:32 AM

Pasiruošti tam neįmanoma. Juolab, kad pirmasis smūgis gali būti lemtingas. Bet menkas avarijos pojūčių išbandymas neabejotinai atgraso nuo bandymų žaisti su likimu.

Prie 1000 km lenktynių trasos organizatoriai „Promo Events“, kartu su susisiekimo ministerija ir Lietuvos automobilių kelių direkcija, įrengė avarijos simuliatorių.

Sėsti į visiškai nepavojingai atrodantį įrenginį buvo nebaisu. Kompaktiškas avarijos simuliatorius susideda iš dviejų trumpų bėgių ir ant jo pritvirtintų dviejų sėdynių. Vienintelė saugumo priemonė - saugos diržai.

Kai operatorius paleido sėdynes laisvai kristi, akimirksnį pasirodė, kad nieko blogo negali įvykti. Sėdynė judėjo labai lėtai ir tik prieš smūgį įsibėgėjo iki 30 km/h. Tačiau smūgis buvo gana aštrus. Jei ne saugos diržai, neabejoju, kad būčiau išsviesta ant žemės. Arba tikroje gyvenimiškoje situacijoje – tėškusis veidu į automobilio stiklą.

Renginio dienomis trasos prieigose žiūrovus masina galimybė išbandyti saugos diržų simuliatorius bei pajusti kuo gręsia pražūtingas saugos diržų ignoravimas.

Taip pat daug dėmesio susilaukė saugaus eismo klasė arba elektromobilių trasa mažiesiems, kuri daugeliui jų tapo pirmuoju saugaus eismo pradžiamoksliu.

Ši trasa – tai sumažinta miniatiūrinė gatvė su žiedine sankryža, veikiančiais šviesoforais ir visais būtinais kelio ženklais. Mažieji vairuotojai galėjo ne tik nemokamai įveikti šią trasą elektromobiliais, bet ir dalyvauti čia vedamose saugaus eismo pamokėlėse, o geriausiai taisykles ir praktiką įsisavinę vaikai namo sugrįžo su prizais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.