Legendinis „Jaguar“ grįžta į trasą (video)

„Jaguar“ dažnai vadinami vienais gražiausių ir vertingiausių sportinių automobilių. Norėdami pagerbti legendinį „Jaguar D-Type“, kuris 1956 ir 1957 metais laimėjo Le Mano lenktynes, inžinieriai naująjį modelį sukūrė būtent senojo automobilio pagrindu, praneša dailymail.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 12, 2013, 12:27 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:49 AM

Naujasis modelis „Jaguar D-Type“ yra pagamintas remiantis naujuoju „F-Type“ modeliu. Žinoma, inžinieriai kiek patobulino naujosios mašinos išvaizdą. Buvo pakeistas jos kėbulas, kuris sveria daug mažiau nei senojo modelio, tokiu būdu buvo siekiama palengvinti aerodinaminį reguliavimą.

Ko gero, vienintelė bloga naujojo modelio savybė – nėra vietos atsisėsti keleiviams. Mašinoje gali tilpti tik vairuotojas ir jo šalmas.

Mašinos kūrėjai nuolat jautė vyriausiojo dizainerio Iano Callumo spaudimą. Pagrindinis reikalavimas – reikėjo sukurti mašinos variklį vos per kelis mėnesius.

I. Callumas šiuo metu yra laikomas vienu geriausių automobilių dizainerių. Kai buvo sukurtas naujasis „Jaguar D-Type“ modelis, dizaineris jį apibūdino, kaip „lenktynių įkvėptą automobilį, kuris yra visų dizainerių svajonė“.

Taip pat jis teigė, kad kone vienintelis šį automobilį vairuojančio žmogaus tikslas – pajausti stulbinantį greitį ir mėgautis kelione.

„Naujasis „Jaguar D-Type“ Projektas 7 yra būtent toks. Pačia gryniausia savo forma“, – teigė I. Callumas. Šis modelis oficialiai bus pademonstruotas jau šį savaitgalį Sasekse, „Goodwood“ greičio festivalyje.

Tiesa, svarbu paminėti, kad naujasis automobilis iš pradžių tebuvo eksperimentas, kurį pradėjo dizaineriai Cesaras Pieri ir I. Callumas.

Vyriausiasis „Jaguar“ inžinierius Mike‘as Crossas sakė, kad naujasis modelis yra greitas ir, svarbiausia, būtent vairuotojui sukurtas automobilis.

Ne kas kitas, o būtent M. Crossas savaitgalį ir vairuos legendinį automobilį. „Kai jūs pirmą kartą pamatote šį automobilį, galite pastebėti, kad „Projektas 7“ yra ypatingas automobilis – ne tik todėl, kad tai yra vienetinė ir unikali mašina. Tai yra grynakraujis „Jaguar“, - sakė I. Callumas.

Žemiau žiūrėkite vaizdo įrašą iš 1956 metų Le Mano lenktynių, kuriose Mike'as Hawthornas lenktyniavo su legendiniu „Jaguar D-Type“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.