Keturiskart 1000 km lenktynių nugalėtojas V. Venskūnas: „Palangos nepamiršau“

Prieš dešimtmetį Vytauto Venskūno pavardę žinojo visi, bent kiek girdėję apie 1000 km lenktynes. Tačiau laimėjęs ketverias iš pirmųjų penkių ištvermės varžybų vyras nusprendė jose daugiau nestartuoti.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Jul 18, 2013, 6:40 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:28 PM

Pasirodymus lietuviškose varžybose sportininkas iškeitė į karjerą Vokietijoje. Bet paklaustas apie galimybę startuoti 1000 km maratone kitais metais jis trumpam susimąstė. „Kodėl gi ne? Gal kitais metais ir bandysiu važiuoti“, - užsiminė V. Venskūnas.

55 metų sulaukęs lenktynininkas šiuo metu daugiau užsiima jaunesnių sportininkų treniravimu, bet patikino ir pats esantis geros formos. „Geresnės nei daugelis kitų dalyvių“, - pridūrė pašnekovas.

Patirtį kaupė Vokietijoje

Tokie užmojai skamba gana drąsiai, bet užkrečiantis V. Venskūno optimizmas nėra iš piršto laužtas. Nors jis Palangoje nelenktyniavo beveik dešimtmetį, sportininko karjeros neatsisakė. Priešingai, išvykęs jėgų išbandyti į Vokietiją V. Venskūnas iki šiol nenustojo lenktyniauti. „Mano gyvenime lenktynių dabar daugiau nei anksčiau“, - patikino jis.

Praėjusį savaitgalį, kai garsiausi Lietuvos žiedinių lenktynių meistrai suko ratus Palangos trasoje, V. Venskūnas buvo išvykęs į „Porsche Carrera Cup“ kartu su savo treniruojamais sportininkais iš Rusijos.

Anksčiau vyras ne kartą varžėsi Niurburgringo 24 valandų lenktynėse, o visą praėjusį sezoną dalyvavo Vokietijos ilgų distancijų lenktynių čempionate ir du kartus nugalėjo savo grupėje bei klasėje.

Varžovų nebijo

Ištvermės lenktynės – stiprioji V. Venskūno vieta. Sportininkas laimėjo beveik visas 1000 km lenktynes, kuriose startavo. Vos vieną kartą jo komanda dėl gedimo į priekį praleido varžovus.

Per prabėgusį dešimtmetį lenktynininkai ir technika gerokai patobulėjo, bet V. Venskūnas nemano, kad dabar susidurtų su stipresne konkurencija, nei pergalingais laikais. „Visada varžovai stiprūs, pergalės 1000 km lenktynėse nebūna lengvos“, - aiškino jis.

Pašnekovas patvirtino, kad didele dalimi rezultatas priklauso nuo technikos, tačiau dėl tos pačios priežasties ne visuomet nugali galingiausio automobilio savininkas, nes neįmanoma nuspėti gedimų.

Ne mažiau svarbus ir susikaupimas. „Svarbu nesidairyti į šonus“, - juokavo V. Venskūnas ir pridūrė, kad susirinkęs gausus būrys draugų ir aplink trasą vaikštančios dailios merginos gali visiškai išmušti iš vėžių.

Norėtų grįžti

V. Venskūnas atskleidė kasmet sekantis 1000 km lenktynių įvykius. „Palanga – kaip išsigelbėjimas. Pabaltyje apsilpęs automobilių sportas“, - sakė jis. Sportininko manymu, ralis taip pat išgyvena ne pačius geriausius laikus, bet jis vylėsi, kad ne už ilgo automobilių sporto padėtis pasitaisys.

Keturias pergales V. Venskūnas 1000 km lenktynėse pasiekė tais laikais, kai renginio organizatoriai tik pradėjo formuoti kasmetinę tradiciją. Pirmą kartą organizuotose ištvermės lenktynėse 2000 metais jis nugalėjo su „Porsche 911“, kitais metais vairavo „Porsche 993 RSR“ ir vėl šventė pergalę.

Dar du kartus jis nugalėjo 2003-2004 metais, vairavęs atitinkamai „Porsche Carrera GT3“ ir „Audi RS4“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.