Kelių chuliganams – baudos balai ir pažymėjimo atėmimas visam gyvenimui

Dabar taisykles pažeidę vairuotojai atsiperka baudomis ir gali toliau važinėti kaip nori. Bet planuojama, kad netrukus bus grąžinta baudos balų sistema ir kelių chuliganai neteks vairuotojo pažymėjimo ne tik už vieną didelį nusižengimą, bet ir už daug smulkių.

Planuojama, kad netrukus pažymėjimus galės prarasti ne vien apsvaigę ar gerokai viršiję greitį vairuotojai.<br>V. Balkūnas
Planuojama, kad netrukus pažymėjimus galės prarasti ne vien apsvaigę ar gerokai viršiję greitį vairuotojai.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 23, 2013, 1:26 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 7:41 PM

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad siekiant pažaboti nedrausmingus vairuotojus ruošiami teisės aktų projektai, kurie jau rudenį bus teikiami Seimui.

Pasak premjero, vienas siūlomų pakeitimų - grįžti prie baudos balų sistemos, kad nuolatiniai pažeidėjai prarastų vairuotojo teises.

„Ruošiami įstatymo projektai, kurie bus pateikti rudenį, pirmiausia nuspręsta siūlyti Vidaus reikalų ministerijai derinti Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimus dėl baudos taškų sistemos įteisinimo. Siekiame grįžti prie baudos taškų, kad piktnaudžiaujantys nusižengimais būtų baudžiami vairuotojo pažymėjimo atėmimu“, - antradienį interviu „Lietuvos radijui“ sakė premjeras.

Taip pat ministras pirmininkas tarp siūlymų įvardijo kad „jei neblaivus vairuotojas padarė avariją, ir jos pasekmės labai liūdnos, turėtų būti atimamos teisės visam laikui“.

Komentuodamas situaciją dėl keleto pastarųjų skaudžių eismo įvykių premjeras pažymėjo, jog priemonių prieš pažeidėjus imtasi jau šiuo metu: „Sustiprintos policinės priemonės, kiekvieną

savaitgalį rengiami reidai, kuomet stabdomi visi vairuotojai iš eilės ir tikrinamas blaivumas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.