Įsitvirtinęs hibridų rinkoje „Ford“ skiriasi su „Toyota“

Augančia hibridinių modelių paklausa besidžiaugianti „Ford Motor“ korporacija pranešė nutraukianti bendradarbiavimą su „Toyota Motor“ tobulinant hibridines sistemas pikapams ir visureigiams.

„Ford“ per pirmąjį metų pusmetį pardavė penkiskart daugiau elektra varomų modelių ir nusprendė kurti savo hibridinę sistemą.<br>Gamintojas
„Ford“ per pirmąjį metų pusmetį pardavė penkiskart daugiau elektra varomų modelių ir nusprendė kurti savo hibridinę sistemą.<br>Gamintojas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-25 18:12, atnaujinta 2018-03-02 14:47

Po kelerių metų „Ford“ planuoja išleisti savo inžinierių kurtą užpakalinius ratus varančią hibridinę sistemą. Tai naujienų agentūrai „Bloomberg“ patvirtino „Ford“ produkto tobulinimo vadovas Rajus Nairas.

Pasak jo, „Ford“ ir „Toyota“ bendru susitarimu nusprendė nutraukti bendradarbiavimą, kai pabaigė tyrimus. „Abi pusės gavo naudos iš kolegų patirties bei įžvalgų. Mes pasiekėme nemažai atradimų savo dirbtuvėse ir esame tikri, kad galime patys sukurti sistemą“, - tvirtino R. Nairas, bet nepatikslino, kada galima tikėtis „Ford“ hibrido.

„Ford“ ir „Toyota“ bendradarbiavimo sutartį pasirašė 2011 metų rugpjūtį. Nuo tada JAV koncernas pardavė gerokai daugiau „Ford Fusion“ sedanų ir „C-Max“ vienatūrių su hibridine arba papildomai įkraunama sistema. „Ford“ netgi tapo gana rimta savo partnerės varžove, nors „Toyota Prius“ dominuoja hibridinių modelių rinkoje jau daugiau nei dešimtmetį.

Tačiau „Ford“ su didžiausia Japonijos automobilių gamintoja neišsiskiria visam laikui. R. Nairas patikino, kad įmonės ir toliau kartu dirbs tobulindamos automobilių vidaus įrangą ir komunikacijų sistemas. Kinijoje abiejų įmonių atstovai pasirašė sutartį dėl bendrų skubios pagalbos ir klientų aptarnavimo centrų.

Per pirmą šių metų pusmetį „Ford“ pardavė 46 tūkst. 197 hibridinius automobilius – penkiskart daugiau, nei per tą patį laikotarpį pernai. „Toyota“ per pusmetį pardavė 176,5 tūkst. hibridų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.