Nauja partnerystė: „Aston Martin“ gaus variklius, „Daimler“ - akcijų

Po kelių mėnesių gandų ir svarstymų „Aston Martin“ ir „Mercedes-AMG“ pranešė apie planus iš dalies susijungti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-26 11:24, atnaujinta 2018-03-02 14:29

Paskutinės detalės bus sutartos metų pabaigoje, bet jau žinoma, kad „Aston Martin“ gaus teisę naudotis „Mercedes-Benz“ ir AMG resursais. Tai turėtų padėti įmonei tobulinti galingiausius V8 variklius. Be to, „Aston Martin“ naujausiuose V8 formos varikliais varomuose modeliuose naudos kai kuriuos vokiečių sukurtus elektronikos elementus.

Mainais į tai „Mercedes-Benz“ ir AMG valdanti „Daimler“ gaus apie 5 proc. „Aston Martin“ akcijų. Taip pat manoma, kad “Mercedes AMG”, “Daimler” ir “Aston Martin” sudarys sutartį dėl keitimosi detalėmis.

„Aston Martin“ produkto vystymo direktorius Ianas Minardsas įmonės pranešime tvirtino, kad britiškų automobilių gamintoja pati pasirinko bendradarbiauti su AMG tobulinant naujus variklius. „Mercedes-AMG“ vadovas Olas Kalleniusas taip pat įžvelgė teigiamą sandorio pusę. Jo manymu, iš bendro sportinių variklių gamybos proceso naudos gaus abi įmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.