Jauniems vokiečiams - bėdos dėl baseinu paversto kabrioleto

Ar vairuoti baseiną yra nelegalu? Į tokį klausimą bando atsakyti Vokietijos policija, po šalyje nutikusio keisto incidento.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 27, 2013, 11:55 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:45 PM

Aibenštoko miestelio pareigūnas gerokai nustebo išvydęs, kaip iš važiuojančio BMW markės kabrioleto šliūkštelėjo vanduo. Tačiau sustabdęs automobilį policininkas nustebo dar labiau, tiksliau, neteko amo.

Pareigūnas išvydo, jog mašina paversta į baseiną ant ratų – su mediniais kraštais atsisėsti, pigiomis gėlių dekoracijomis, rašo „Spiegel“.

Be vairuotojo, BMW automobilyje sėdėjo trys jauni vyrai. Pora jų mašinos viduje buvo su maudymosi kelnaitėmis, o trečiasis sėdėjo ant bagažinės tik įmerkęs kojas į vandenį.

Pamatę, kad policija juos seka, jaunuoliai pastatė mašiną į stovėjimo aikštelę, o tuomet iššoko iš jos ir paspruko. Įtariama, kad taip vyrai pasielgė dėl to, kad buvo neblaivūs.

Aikštelėje paliktas kabrioletas-baseinas pritraukė tiek daug žiūrovų, kad net prireikė pareigūnų pastiprinimo.

Apžiūrėję automobilį šie išsiaiškino, kad veikia tik viena jo pavara. Kabrioletas gali riedėti iki 25 kilometrų per valandą greičiu.

Taip pat paaiškėjo, kad mašina, kuri buvo be numerių, yra sandarinta sintetine medžiaga ir pripildyta maždaug 2000 litrų vandens.

Vėliau vienas 27 metų asmuo, kurį policija laiko automobilio vairuotoju, grįžo pasiimti važiuojančio baseino. Tačiau to padaryti jaunas vyras negalėjo, nes policija iš automobilio padangų išleido orą ir pasirūpino, kad jo nebūtų galima užvesti.

Įtariamam vairuotojui leista pasiimti tik savo piniginę ir batus. Taip pat atliekamas jo kraujo tyrimas, siekiant nustatyti, ar vyras galėjo vairuoti būdamas neblaivus.

Dėl neįprasto automobilio dėmesio centre atsidūrę keturi vokiečiai jau spėjo apgalvoti savo veiksmus. Vienas jų leidiniui „Bild“ pareiškė: „Kelionė buvo kvailystė. Kabrioletu gatve važiavome pirmą kartą, tiesiog norėjome šiek tiek pasilinksminti“.

Policija dabar aiškinasi, ar galima automobilio vairuotoją nubausti už vairavimą išgėrus ir neturint draudimo.

Tačiau atsakymo į vieną klausimą šioje istorijoje kol kas negali pateikti net didžiausi ekspertai: „Ar vairuoti baseiną Vokietijoje nelegalu?“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl Rytų Lietuvoje laimėjo prorusiškas kandidatas?