Kaune vėl veriasi pavojingos duobės

Palemono gatvės pradžioje atsivėrė beveik dviejų metrų gylio smegduobė, o dar viena mažesnė – už poros dešimčių metrų. Šioje vietoje spąstai vairuotojų tyko ne pirmą kartą. Beveik metro gylio duobė atsivėrė ir šalia V.Krėvės gatvės daugiabučio.

Į duobę įkištas krūmas ilgą laiką perspėdavo vairuotojus apie gresiantį pavojų.<br>A. Karaliūnas
Į duobę įkištas krūmas ilgą laiką perspėdavo vairuotojus apie gresiantį pavojų.<br>A. Karaliūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jul 28, 2013, 11:31 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:38 PM

Petrašiūnų seniūno pavaduotojas Romualdas Girčys tvirtino puikiai žinantis šią vietą Palemono gatvėje.

Nelaimių kol kas pavyko išvengti – kelininkai pastatė įspėjamuosius ženklus, o kažkas kliūtį buvo išryškinę dideliu krūmu. Prieš porą dienų duobė užpilta žvyru.

Seniūnija prieš savaitę miesto savivaldybei nurodė vietas, kurias būtina taisyti. Petrašiūnų seniūnijoje suskaičiuota 18 tokių vietų, rašoma „Lietuvos ryto“ priede „Laikinoji sostinė“.

Pirmiausia norima suremontuoti gatves, kuriomis rieda autobusai ir troleibusai, o darbus tikimasi atlikti iki rudens.

„Duobė Palemono gatvėje atsidūrė pirmojoje mūsų sąrašo vietoje“, – tikino R. Girčys.

Pasak jo, pernai beveik toje pačioje vietoje taip pat buvo atsivėrusi smegduobė, ir taip nutiko ne dėl prastos asfalto dangos būklės. R.Girčio nuomone, tuščios ertmės po asfaltu susidaro dėl pajudėjusios žemės, mat tiesiant trasas turbūt nebuvo tinkamai atlikti tvarkymo darbai. Procesą dar paspartina smarkios liūtys, o žiemą – įšalas.

Šiek tiek mažesnė smegduobė prieš porą savaičių atsivėrė šalia V.Krėvės prospekto 117 numeriu pažymėto daugiabučio. Jos gylis siekia maždaug metrą, tad taku žingsniuojantys vietos gyventojai stengiasi duobę apeiti ratu.

„Tamsoje sunku pamatyti pavojingą vietą, nes takas neapšviestas. Beeinant galima koją nusilaužti“, – skundėsi name gyvenanti moteris.

Jos nuomone, nuo gausaus lietaus didėjanti smegduobė itin pavojinga įkaušusiems pėstiesiems, kieme lakstantiems šunims ir net ežiams, kurie dažnai užsuka į kiemą iš netoliese esančių krūmynų.

Pasak kaunietės, daugiabutį prižiūrinčios įmonės atstovai buvo atvykę apžiūrėti smegduobės, ją nufotografavo ir išvyko pareiškę, kad duobė atsivėrė savivaldybei priklausančioje teritorijoje. Vietos gyventojai pavojingą vietą pažymėjo lazda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.