Brangiausias motociklas pasaulyje – monstras iš aukso

Prabangus ar paprastas? Abu šie žodžiai tinka apibūdinti išskirtinį motociklą, kurį sukūrė turtuolis motociklų gerbėjas iš Turkijos Tarhanas Tellis. Jo kūrinys greičiausiai yra pats brangiausias kada nors pagamintas motociklas – vien rėmas vertas milijono JAV dolerių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2013, 1:44 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:08 PM

Bet įspūdinga transporto priemonė nepanaši į kitus auksinius turtuolių žaisliukus. Rankų darbo motociklas netviska poliruotu aukso paviršiumi. Priešingai – jis atrodo aptrintas ir parūdijęs lyg priklausytų tamsiųjų jėgų šalininkui.

Motociklas sveria apie 350 kg., jis varomas 1,8 litro, 125 AG V formos varikliu ir turi šešių laipsnių pavarų dėžę.

Bet transporto priemonė išsiskiria ne dėl savo galios, o dėl to, kad visas motociklo kėbulas pagamintas iš 315 kg. aukso ir puoštas meniškais raižiniais. Jis neblizga – visą motociklo kėbulą dengia rusva patina.

Degalų bakas puoštas legendinės moters su gyvatėmis Medūzos raižiniu, aplink rėmą rangosi auksinė gyvatė, o ant motociklų šonų prilipdyti dievo Hermio bareljefai.

Kaip aiškina autoblog.com, T. Tellis norėjo panaudoti prabangias medžiagas, kaip auksą, bet nesiekė iššaukiančio įvaizdžio, todėl pasirinko nudėvėto daikto įspūdį keliantį dizainą. Todėl jis auksinį kėbulą padengė neblizgančia danga. Tai gali būti ryškiausias prabangaus kuklumo pavyzdys pasaulyje.

T. Tellis kreipėsi į Guineso Pasaulio rekordų tarnybą, siekdamas, kad jo motociklas būtų oficialiai pripažintas, kaip pats brangiausias. Vyras neatskleidė, kiek tiksliai kainavo jo kūrinio gamyba, bet jei rėmas kainavo milijoną dolerių, viso motociklo vertė gali būti keletą kartų didesnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.