Jei reikėtų perlaikyti KET egzaminą, kiek lietuvių jį išlaikytų?

Sąžiningai pagalvoję, daugelis vairuotojų mintyse pripažįsta, kad iš naujo išlaikyti kelių eismo taisyklių (KET) egzaminą vargu ar pavyktų. Vos tik gavę vairuotojo pažymėjimą žmonės pamiršta rečiau pasitaikančiose situacijose reikalingas taisykles.

Septyni iš dešimties lietuvių abejoja, ar išlaikytų KET egzaminą iš naujo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Septyni iš dešimties lietuvių abejoja, ar išlaikytų KET egzaminą iš naujo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2013, 10:56 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:49 AM

Net 70 proc. vairuotojų neslėpė, kad kartais tenka kelyje patirti situacijų, kai jie nežino, kokia Kelių eismo taisykle reikia vadovautis, o 60 proc. abejoja, ar dabar jiems pavyktų išlaikyti teorinį KET egzaminą, rodo liepos mėnesį atlikta skelbimų portalo Autoplius.lt apklausa.

Portalo plėtros vadovo Viktoro Daukšo manymu, reguliariai tobulinamas KET egzaminas vis tiek neskatina vairuotojų domėtis įvairiais taisyklių pakitimais.

„Išlaikę KET egzaminą, vairuotojai retai seka taisyklių pakitimus. Apklausa rodo, kad tik kas penktas vairuotojas reguliariai peržiūri taisykles, bent kas antras pasidomi pakeitimais, apie kuriuos rašo žiniasklaida. Daugelis vairuotojų vis dar mano, kad pakanka išlaikyti KET egzaminą ir paskui nereikia vargintis bei domėtis taisyklių pokyčiais“, – teigia jis.

Egzaminai sunkesni?

Dėl nuolatinių pasikeitimų ir papildymų KET egzaminą dabar išlaikyti kur kas sunkiau nei ankstesniais metais – taip mano 56 proc. apklausos dalyvių. Vien tik praėjusiais metais KET pakeitimai įvesti tris kartus.

Valstybės įmonės „Regitra“ duomenimis, pernai pradedančiojo vairuotojo pažymėjimai buvo išduoti 38,9 tūkst., 2011 m. – 43,3 tūkst. lietuvių. Teorinį KET egzaminą iš pirmo karto išlaikė apie 70 proc. lietuvių.

Tenka mąstyti

Keturi iš penkių apklausos dalyvių teigia, kad KET egzaminą išlaikė prieš trejus metus ar dar anksčiau. Pasak V.Daukšo, prieš kelerius metus ar dar anksčiau pakakdavo Kelių eismo taisykles išmokti kone atmintinai. „Tuo naudodavosi vairuotojai. Dabar tik atmintinai išmokti – nebepakanka. Norint atsakyti į daugelį klausimų, reikia logiškai mąstyti, tinkamai pritaikyti Kelių eismo taisyklių žinias. Klausimai ir atsakymai formuluojami taip, kad būsimasis vairuotojas atsakymą pateiktų pats“, – tvirtino jis.

Tik kas ketvirtas apklausos dalyvis patvirtino, kad puikiai žino taisykles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.