Entuziastas spausdina tikrą „Aston Martin“ (video)

Prabangus automobilis iš spausdintuvo? Tai ne idėja iš mokslinės fantastikos kūrinio. Ivanas Sentchas iš Naujosios Zelandijos jau atspausdino didžiąją dalį 1961 metais sukurto „Aston Martin DB4” trijų dimensijų spausdintuvu savo namuose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2013, 2:34 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:37 AM

Trijų dimensijų spausdintuvais jau buvo atspausdinta batų, ginklų, indų , telefono dangtelių ir kitokių smulkmenų, bet automobilių gamintojai ne kartą viešai juokėsi, kad automobilio atsispausdinti namuose niekada nepavyks.

Vis dėl to, I.Sentchas įrodė, kad verslininkai klydo, nors pripažįsta, kad darbas einasi lėtai ir praeis dar keleri metai, kol jis galės su savo „Aston Martin“ išriedėti į gatves.

Sugalvojo sutaupyti

Programuotojas iš Ouklando savo projektui naudoja „Solidoodle“ trijų dimensijų spausdintuvą, kainuojantį apie 1 tūkst. 200 litų, o mašinos brėžinį atsisiuntė internetu. Sausį pradėjęs vyras jau atspausdino apie 72 proc. automobilio, rašo stuff.co.nz.

Tai nebe pirmas kartas, kai I.Sentchas kuria legendinio modelio kopiją – anksčiau jis buvo susirinkęs „Ferrari 250 GTO” iš kitų mašinų detalių, bet taip pat susirinkti „Aston Martin“ jam būtų kainavę apie 35 tūkst. litų.

Spausdinti iš plastiko pasirodė gerokai pigiau – kol kas vyras išleido tik apie 4 tūkst. 700 litų.

„Man tai buvo sprendimas, kaip sutaupyti“, - sakė jis.

Plastikinė mašina – tik pagrindas

Anksčiau I.Sentchas nebandė nieko spausdinti su trijų dimensijų spausdintuvu. Kadangi prietaisas nėra pakankamai didelis, kad atspausdintų dideles detales, vyriškis jas spausdina gabalais ir turi surinkęs jau apie 2,5 tūkst. atskirų elementų.

Tačiau su plastikiniu automobiliu jis neplanuoja važinėti. Pabaigęs spausdinti I.Sentchas mašiną aplipdys stiklo pluoštu ir suformuotas stiklo pluošto detales pritaisys prie 1993 metų „Nissan Skyline“ važiuoklės.

Tuomet dar teks atkartoti klasikinio „Aston Martin“ saloną.

Laukia daug darbo

Nors automobilio gamybai I.Sentchas skiria ne mažiau laiko, nei darbui ir šeimai, jis nesitiki plastikinės kopijos pabaigti greičiau, nei per pusantrų metų, o kol „Aston Martin DB4” kopija išriedės į kelius gali praeiti ir penkeri metai.

„Laukia mėnesių mėnesiai pasiruošimo, kol galėsiu padaryti atlieją. Tada ją reikės nušlifuoti iki spindesio“, - sakė jis.

I.Sentchas mano, kad per artimiausią dešimtmetį ar du trijų dimensijų spausdintuvai bus pradėti nuolat naudoti reikalingų daiktų gamybai.

„Atrodo, kad dabar žmonės tik daro plastikines smulkmenas, kurių jiems nereikia“, - svarstė vyras.

Vaizdo įrašą apie „Aston Martin DB4” galite pažiūrėti žemiau. Jame kūrėjas išsamiau pasakoja apie savo projektą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.