Mieganti vairuotoja nuvažiavo šimtus kilometrų

Naujojoje Zelandijoje viena moteris vairavo automobilį ir nuvažiavo šimtus kilometrų, miegodama prie vairo ir siųsdama SMS žinutes iš savo mobiliojo telefono, trečiadienį pranešė policija.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Aug 14, 2013, 11:01 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:07 PM

Pareigūnai nurodė, kad trečiadienį po vidurnakčio jiems paskambino susirūpinęs draugas, kuris sakė, kad ta moteris išvažiavo automobiliu, išgėrusi migdomųjų vaistų.

Informuota, kad prieš dešimt mėnesių jau buvo įvykęs incidentas, kai ta moteris vairavo miegodama, taip pat kad ji mėgsta lankytis paplūdimyje, policija nurodė patrulių automobiliams ieškoti jos sidabro spalvos hečbeko ir pradėjo sekti ją pagal mobiliojo telefono signalus.

Duomenys rodė, kad telefonas yra įjungtas ir kad ji siuntinėjo SMS žinutes, važiuodama iš savo namų Hamiltone į pajūrio miestelį Maunt Maunganujų per Oklandą. Moteris nuvažiavo iš viso beveik 300 kilometrų.

Po penkių valandų kelyje ji galiausiai buvo rasta mieganti prie vairo savo automobilyje, stovinčiame įvažiavimo kelyje prie namo, kuriame ji anksčiau gyveno. Pažadinta moteris visiškai neprisiminė savo kelionės miegant.

„Pasirūpinome, kad skubiai būtų išduotas orderis, draudžiantis jai vairuoti ir įpareigojantis kreiptis į medikus dėl galimybės išsaugoti vairuotojos pažymėjimą“, - sakė vyresnysis seržantas Dave'as Littonas.

„Nors ją radus sveiką ir saugią palengvėjo visiems susijusiems, tragedijos potencialas buvo milžiniškas, - pabrėžė jis. - Raginame žmones, kurių sveikata sutrikusi, būti atvirais ir sąžiningais savo gydytojams, taip pat atsiklausti, ar išrašyti vaistai veikia jų gebėjimą vairuoti, ar ne.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.