Tailandiečiai „Google Street View“ vairuotoją palaikė šnipu

„Google Street View“ automobilio vairuotojas savo kailiu pajuto, kad jo darbas pavojingas ne vien dėl avarinių situacijų. Projektas, per kurį specialūs automobiliai važinėja pasaulio gatvėmis ir fotografuoja aplinką, sukėlė pasipiktinimą viename Tailando kaime.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 17, 2013, 12:41 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 9:51 PM

Saeabo kaimo gyventojai suėmė vairuotoją ir privertė prisiekti prieš Budos statulą, kad jis į apylinkes atvažiavo ne tam, kad ištirtų aplinką naujos užtvankos statyboms.

Pastebėję automobilį apie 20 kaimiečių užtvėrė jam kelią. Ištraukę vairuotoją iš mašinos gyventojai jį nusivedė į vietinės valdžios biurą apklausti, o paskui nutempė į šventyklą ir privertė prisiekti prieš Budos statulą, kad jis nedirba užtvankų statytojams.

Vėliau vietiniai gyventojai vairuotoją paleido ir atsiprašė jo bei „Google“, rašo theguardian.com.

615 km į šiaurę nuo Bankoko nutolęs kaimas jau anksčiau pagarsėjo protestais prieš užtvankų statytojus.

„Atsiprašome pareigūnų, „Google“ ir visų tailandiečių bei pasaulio gyventojų“, - rašė kaimo atstovai. Jie paaiškino, kad buvo labai susirūpinę ir dėl daugelio įvykių praeityje kaimiečiai buvo įsitikinę, kad kažkas bando ištirti vietovę su blogais ketinimais.

„Google Street View“ turėjo nemalonumų ir kitose šalyse. Nemažai gyventojų mano, kad fotografuojantys automobiliai užfiksuoja pernelyg asmenišką informaciją. Be to, projekto įranga fiksuoja „Wi-Fi“ signalus ir gali būti surinkusi įvairių asmeninių duomenų.

Tailandas yra 35 pasaulio valstybė, kurios gatvės nufotografuotos „Street View“ programa. Praėjusią vasarą „Google“ automobiliai fotografavo Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.