„Vabalų“ šventėje – spalvoti, senoviški ir net megzti automobiliai

Visą savaitgalį Vokietijoje zvimbė daugybė „vabalų“. Šeštadienį Liubeke prasidėjęs, o vėliau į Travemiundę persikėlęs „Volkswagen Beetle“ mėgėjų sąskrydis prie Baltijos jūros sutraukė net 414 įvairaus amžiaus „vabalų“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 20, 2013, 11:57 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:40 PM

Autentiškumu žavėjo tiksliai atkurti istoriniai egzemplioriai, suasmeninimo ir dekoravimo entuziastai varžėsi išmone ir šmaikštumu.

Sąskrydžio globėja „Volkswagen“ pirmą kartą pademonstravo keletą išskirtinių modelio modifikacijų. Žiūrovus linksmino muzikantai ir garsūs televizijos laidų apie automobilius vedėjai.

Gražiausiųjų rinkimai

Devintuosius metus skaičiuojantis „The Beetle Sunshine Tour“ – vienas didžiausių „Volkswagen Beetle“ savininkų privačių susibūrimų, kasmet sutraukiantis maždaug po 2000 lankytojų.

Jame buvo laukiami visų trijų kartų „Volkswagen“ ženklu pažymėti „vabalai” ir jų vairuotojai. Sąskrydžio metu vyko konkursas, kuriame išrinktas gražiausias pakrantės vabalas.

Šios varžytuvės buvo ypač azartiškos, nes konkurse varžėsi tokios įdomybės, kaip „glamūrinis vabalas”, „rokenrolo vabalas”, „vestuvinis vabalas”, „Džeimso Bondo vabalas” ir daugybė kitų originaliai nudažytų, perdirbtų ir suasmenintų „vabalų” iš visos Europos.

Megztas automobilis

Šiais metais nugalėtojo laurai atiteko Marthe ir Magnusui Schwarzams iš Vokietijos, į sąskrydį atvykusiems „Beetle“ kabrioletu su apmegztu kėbulu. Šiam originaliam dangalui numegzti prireikė 7 mėnesių įtempto darbo ir 40 kg vilnos.

Naujausios technikos mėgėjams „Volkswagen“ koncerno atstovai pateikė nemažai staigmenų. Viena iš jų – būtent šiame sąskrydyje visuomenei pirmą kartą pademonstruotas naujas „Beetle“ kabrioletas.

Akis džiugino dar nedaug matytas naujasis „iBeetle“, „Volkswagen“ modelių patobulinimo ateljė suasmeninta kabrioleto „Beetle Cabrio Exclusive“ versija ir išskirtinis „Beetle GSR“, kurio bus pagaminta tik 3500 vienetų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu