„Bugatti“ gamina paskutinius „Veyron“ ir ruošiasi išleisti naują modelį

Itin prabangių automobilių gamintojo „Bugatti“ prezidentas dr. Wolfgangas Schreiberis paneigė, kad įmonė planuoja išleisti dar galingesnę „Veyron“ versiją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2013, 6:23 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:58 PM

Priešingai, jis užsiminė, kad netrukus „Veyron“ nebebus pardavinėjami, o šį garsų modelį pakeis visiškai naujas, „sunkiai protu suvokiamas“ automobilis.

Kalbėdamas su autoblog.com žurnalistais, W.Schreiberis atskleidė, kad įmonė jau pardavė apie 390 įvairių modifikacijų „Bugatti Veyron“ iš planuotų 450.

Standartinis „Veyron“ modelis jau nebegaminamas, bet pirkėjams siūlomi „Super Sport“ ir „Grand Sport Vitesse“ versijų „Veyron“ automobiliai. Anksčiau buvo pasklidę kalbų, kad „Bugatti“ planuoja išleisti itin galingą, apie 1500 AG „Super Veyron“, bet W.Schrieberis paneigė tokius gandus.

Norintieji „Veyron“ modelio ir galintieji automobiliui išleisti beveik 6 mln. litų turės pasitenkinti 1200 AG, aštuonių litrų W16 formos varikliu su keturguba turbina aprūpintu „Super Sport“ arba „Grand Sport Vitesse“.

Nors „Super Veyron“ greičiausiai nebus gaminamas, W.Schrieberis užsiminė, kad įmonės inžinieriai jau dirba prie stulbinančių techninių charakteristikų modelio, pakeisiančio legenda jau tapusį „Veyron“.

„Bugatti“ vadovas nepasakojo daugiau detalių, bet įmonės vyriausiasis inžinierius Jensas Schulenburgas anksčiau buvo sakęs: „Didžiausias iššukis kuriant kitą automobilį bus svorio mažinimas. Mes kalbame apie tikrai neįtikėtinas technologijas, tokias kaip ratai, pagaminti vien iš anglies pluošto. Hibridinės sistemos taip pat yra mūsų akiratyje.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.