Naujoji „Audi A8“ stebina prabanga mažiausiose detalėse (video)

10 val. Lietuvos laiku „Audi“ oficialiai pristatė naująjį prabangų sedaną A8 ir šia naujieną tiesiogiai transliavo internetu. „Audi A8“ pirmą kartą gyvai pamatyti bus galima Frankfurto automobilių parodoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 21, 2013, 10:55 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:15 PM

Nuo ankstesnės kartos atstovo naujasis „Audi A8“ skirsis dar didesniu lengvų lydinių pritaikymu, platesniu variklių asortimentu ir gausesniu elektroninių vairuotojo pagalbininkų sąrašu.

Be to, jame pritaikyta daug pastaraisiais metais išrastų techninių inovacijų – pradedant iki šiol nematytais sekvenciniais „Matrix“ LED sistemos žibintais ir baigiant plika akimi nepastebimais eismo saugumą didinančiais patobulinimais.

Naujojo modelio pristatymas buvo transliuojamas internetu, jis buvo rodomas ir portale lrytas.lt, o praleidę šią naujieną gali peržiūrėti vaizdo įrašą.

Erdvesnis, bet ne didesnis

Naujasis „Audi A8“ – ko gero inovatyviausias aukštos klasės limuzinų atstovas. Naujausios kartos Audi A8 konstrukcijoje pritaikytos pažangiausios lengvų lydinių naudojimu pagrįstos automobilio svorio mažinimo priemonės.

Pavyzdžiui, įprasto ilgio ratų bazės A8 3.0 TFSI sveria tik 1830 kg. Tai puikus rodiklis aukščiausios klasės automobilių su visais varomais ratais segmente. Pagal „Audi Space Frame“ (ASF) technologiją pagamintas kėbulas sveria tik 231 kg.

Kurdami naujos kartos „Audi A8“, inžinieriai aklai nepasidavė šiuo metu vyraujančioms automobilių matmenų didėjimo tendencijoms, todėl modelio matmenys išliko nepakitę.

Automobilio kėbulo ilgis - 5,14 m, ratų bazė - 2,99 m, plotis - 1,95 m, aukštis - 1,46 m. Pailgintos modifikacijos A8L kėbulo ilgis ir ratų bazė 13 cm ilgesni.

Neprarado klasikinės išvaizdos

Šalia „ūgtelėjusių” kitų gamintojų limuzinų naujosios kartos audi A8 atrodo kompaktiškas ir veržlus. Atnaujintos formos galinėje dalyje visiškai perkurta bagažinės erdvė.

Kuriant kėbulą pritaikytos pažangios garso izoliacijos ir triukšmo kelyje mažinimo priemonės, todėl naujojo „Audi A8“ salone dar tyliau, nors ir pirmtakas pasižymėjo puikiais akustiniais parametrais.

Galiniai LED žibintai tapo plokštesni. Visuose šeimos modeliuose, išskyrus S8, pakeistos formos galiniame buferyje yra du rombo formos skerspjūvio išmetimo vamzdžiai.

Šoninius kėbulo paviršius puošia naujoviškos šviesios spalvos dekoratyvinės juostelės ir tamsios spalvos langų rėmeliai. Masyviose ratų arkose telpa ir įspūdingi 21 colio ratai.

Galingesni ir ekonomiškesni varikliai

Vokietijos rinkai skirto „Audi A8“ asortimente - du benzininiai ir du dyzeliniai varikliai. Tokias pat pasirinkimo galimybes greičiausiai gaus ir pirkėjai Lietuvoje.

Benzininių variklių entuziastai galės rinktis 228 kW (310 AG) 3.0 TFSI su viena turbina arba 320 kW (430 AG) V8 4.0 TFSI su dviem turbinomis. Pagal užsakymą gaminamą pailgintą A8L modelį bus galima pasirinkti net su W12 formos, 500 AG varikliu.

Pageidaujantys dyzelinio variklio, galės rinktis padidinto ekonomiškumo 190 kW (258 AG)3.0 TDI „Clean diesel“ arba padidinto sukimo momento 283 kW (385 AG) 4.2 TDI, išvystantį iki 850 Nm sukimo momentą.

Važiuoklė – kaip kompiuteris

Bazinėje komplektacijoje variklio judesį ratams perduoda 8 laipsnių „tiptronic“ pavarų dėžė. Elektronikos valdoma automatinė transmisija puikiai dera su „quattro“ nuolatine visų ratų pavara.

Papildomai galima užsakyti sportinį galinės ašies diferencialą, atsiradus būtinybei išmaniai paskirstantį variklio sukimo judesį priekiniams ir galiniams ratams. S8 ir A8 4.2 TDI „clean diesel“ „quattro“ modeliuose šis diferencialas jau yra bazinėje komplektacijoje.

Važiuoklėje taip pat gausu išmanių sprendimų. „Audi“ „Drive select“ sistema reguliuoja variklio, pavarų dėžės ir vairo parametrus. Priklausomai nuo režimo, variklis ir pavarų dėžė reaguoja į akceleratoriaus paspaudimą labiau spontaniškai arba labiau subalansuotai.

Ši sistema taip pat reguliuoja pakabos standumą, vairo stiprintuvo veikimo pobūdį bei sportinio diferencialo veikimą. Klientui pageidaujant yra galimybė sumontuoti sportiškai suderintą ratų pakabą.

Elektromechaninis vairo stiprintuvas pasižymi tiksliu ir išmaniu veikimu. Papildomai galima užsakyti padidinto funkcionalumo dinaminį vairo stiprintuvą. Modeliai su V8 varikliais bei A8L W12 „quattro“ tiekiami su naujoviškais keraminiais diskiniais stabdžiais.

„Audi A8“ salonas stebina prabanga

Atvėrus „Audi A8“ dureles, iš karto į akis krinta erdvė ir prabanga. Priekinės sėdynės pasižymi reguliavimo galimybių įvairove ir gausa. Papildomai galima užsakyti ventiliuojamas ir masažines priekines sėdynes, arba abi funkcijas iš karto.

Modeliuose A8 ir A8 L vietoj triviečio ištisinio galinio suolo galima užsakyti dvi atskiras elektra valdomas sėdynes. Modelyje A8L galima užsakyti vientisą oda aptrauktą centrinę konsolę. Kaip ypatingos prabangos elementą galima užsakyti relaksacines galines sėdynes su elektra valdomomis pakojomis.

„Audi A8“ vairuotojas ir visi keleiviai gali naudotis keturių zonų automatine oro kondicionavimo sistema, elektroniniais stiklų bei dangčių kėlikliais ir kitais patogumais. Egzistuoja daug suasmeninimo galimybių ir individualių pasirinkimo variantų.

„Audi A8“ prietaisų skydelyje ypatingą vietą užima MMI navigacinė sistema, kuri, išplėstoje versijoje „MMI navigation plus“ turi ir lietimui jautrų ekraną.

Pagalbinės sistemos – saugiam ir patogiam vairavimui

Vairavimo pagalbininkai žymiai supaprastina daugelį vairavimo elementų. Prisitaikantis greičio indikatorius su variklio užgesinimo kamštyje funkcija veikia kartu su naujoviška „Audi“ „Pre sense basic“ saugos sistema.

Su šia sistema taip pat sujungti persirikiavimo ir važiavimo eismo juosta indikatoriai. Salono lubose įrengtas naujoviškas papildomas ekranas ir projektorius, rodantis prietaisų rodmenis vairuotojo akių lygyje, projektuodamas juos ant priekinio stiklo.

Atnaujintas naktinio matymo pagalbininkas nuo šiol atpažįsta ne tik pėsčiuosius, bet ir stambius laukinius gyvūnus ir įspėja vairuotoją apie jų pasirodymą.

Automobilio kompiuterį papildo „Audi connect“ ryšio sistema su automobiliniu mobiliuoju telefonu. Šioje sistemoje esantis UMTS ryšio modulis suteikia „Audi A8“ techninei įrangai, vairuotojui ir keleiviams prieigą prie interneto ir suformuoja belaidės prieigos tašką salone.

Daugiausiai patogumo - keleiviams

Kelionės metu salone esantys keleiviai savo nešiojamais įrenginiais gali naršyti internete, skaityti elektroninius laiškus, bendrauti socialiniuose tinkluose, klausyti ir stebėti srautines garso ir vaizdo transliacijas. Puikų muzikos skambesį salone užtikrina aukštos klasės „Bang & Olufsen“ garso sistema.

Ant galinės sėdynės sėdintys keleiviai gali naudotis pažangia pramogų sistema, kurią sudaro du priekinių sėdynių atlošuose sumontuoti ekranai, komplektas belaidžių „Bluetooth“ ausinių ir DVD vaizdo grotuvas.

„Audi A8“ Vokietijos įgaliotąsias atstovybes pasieks lapkričio mėnesį. Numatoma, kad bazinė komplektacija bus gausesnė, nei anksčiau, bet kainos žymiai nedidės. Vokietijos rinkai skirtų Audi A8 kaina prasidės nuo 74,5 tūkst. eurų (apie 257 tūkst. litų), o vėliau šie automobiliai pasieks salonus ir kitose Europos šalyse, įskaitant Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.