Skęstančios „Peugeot“ viltis – naujasis 308 modelis

Sunkumų kamuojama prancūziškų automobilių gamintoja „Peugeot“ tikisi, kad visiškai nuo nulio sukurtas vidutinio dydžio hečbekas 308 padės įmonei atkovoti nors dalį rinkos iš pagrindinio konkurento „Volkswagen“.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Aug 28, 2013, 1:00 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:05 PM

Nuo 308-ojo modelio sėkmės priklauso labai daug - „Peugeot“ pardavimas įstrigęs snaudžiančioje Europos automobilių rinkoje, o įmonė neseniai turėjo gerokai sumažinti išlaidas ir net uždaryti gamyklą.

Praeitą mėnesį „PSA Peugeot-Citroen“ koncernas pranešė per pirmąjį šių metų pusmetį patyręs 426 mln. eurų nuostolių. Per pirmąjį pusmetį Europos naujų automobilių rinka susitraukė 6,6 proc, bet „Peugeot“ pardavimas krito net 11,3 proc.

Bet „Peugeot“ vadovas Maxime'as Picatas tvirtino, kad dabar nieko netrūksta sėkmei – yra naujų modelių, išlaidos sumažintos, o paklausa po truputį auga. Ta2iau greito augimo jis nesitikėjo. „Labai abejoju, kad mūsų rinka gali greitai pakilti iki 2007 metais buvusio lygio, prieš tai, kai smogė krizė“, - sakė M.Picatas.

Jis svarstė, kad per artimiausius dvejus metus „Peugeot“ turėtų parduoti pusę savo automobilių ne Europoje. Tačiau „Peugeot“ ir kitiems prancūzų automobilių gamintojams sunku konkuruoti su Vokietijos ar Pietų Korėjos įmonėmis, nes Prancūzijoje gaminti automobilius labai brangu.

Dabar „Peugeot“ deda didžiausias viltis į 308 modelį, kuris bus netrukus pristatytas Frankfurto automobilių parodoje. Įmonė planuoja kitais metais pagaminti 150 tūkst. šių automobilių europiečiams ir varžytis su „Volkswagen Golf“.

Tačiau jų laukia labai sunki užduotis, nes septintosios kartos „Golf“ yra itin vykęs modelis, pelnęs ne vieną labai svarbų apdovanojimą. Vien per praėjusius metus „Volkswagen“ pardavė net 870 tūkst. 474 „golfus” visame pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar žinome kur slėptis karo atveju?